Sport
03.04.2023. 11:57
Beta / AFP

Posle pobede u Majamiju

Medvedev: "Da se ja pitam..."

1
Izvor: Beta / AP / Wilfredo Lee

Da se ja pitam, igralo bi se samo na tvrdoj podlozi, izjavio je ruski teniser Danil Medvedev posle pobede na turniru u Majamiju.

"Ali, potpuno razumem da to ne bi bilo fer", odmah je dodao Medvedev i ponovio da zaista voli da igra na tvrdim podlogama.

Medvedev je osvojio masters u Majamiju, pošto je u finalu pobedio Italijana Janika Sinera posle dva seta, 7:5, 6:3 i tako stigao do svoje 18. titule na turnirima na tvrdoj podlozi, a ukupno 19. u karijeri.

"Tvrda podloga je mesto gde najbolje osećam igru. Iako znam da mogu da igram prilično dobro i na travi i na šljaci, ovde je moja igra najtečnija. Ne tvrdim (podlogama) mogu da ne igram svoj najbolji tenis, ali mogu da osvajam mečeve. To je velika razlika", rekao je Medvedev, koji je četvrti igrač na ATP listi.

Rus je u Majamiju osvojio svoju četvrtu titulu za dva meseca, posle Roterdama, Dubaija i Dohe. Odigrao je pet finala, ali je u Indijan Velsu pre dve nedelje izgubio od Španca Karlosa Alkarsa što mu je jedini poraz u 25 mečeva.

"Mislim da nikada nisam imao ovako dobar početak sezone. Obično sam najbolji na Australijan openu, gde sam dva puta stizao do finala (2021. i 2022. godine). Ove godine nisam bio dovoljno dobar u Melburnu, tako da sam srećan što sam uspeo da preokrenem stvari", rekao je Medvedev.

On će sada morati da svoju dobru formu potvrdi i na šljaci, čija sezona uskoro počinje. To je podloga na kojoj nikada nije slavio.

"Ali znam da mogu da igram dobro i na šljaci. Pobedio sam jednom Novaka Đokovića i Stefanosa Cicipasa na istom turniru", prisetio se Medvedev turnira u Monte Karlu 2019. godine kada je stigao do polufinala.

"Šljaka mi je teža. Ako ne igram svoj najbolji tenis, mogu mnogo lakše da izgubim", dodao je ruski teniser.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kvitova pokorila Majami
1

Prva titula u sezoni

02.04.2023. 00:41

Kvitova pokorila Majami

Češka teniserka Petra Kvitova osvojila je titulu na turniru u Majamiju, pošto je u finalu u dva seta pobedila Elenu Ribakinu iz Kazahstana rezultatom 7:6, 6:2.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve