Sport
05.05.2023. 10:37
Beta

Reset Partizana

Anđušić: "Verujem da možemo na Fajnal-for"

1
Izvor: BETAPHOTO / BRANISLAV BOZIC

Košarkaš Partizana Danilo Anđušić rekao je da je njegov tim izgubio četvrti meč četvrtfinalne serije Evrolige od Real Madrida jer nije imao pravi fokus, ali je istakao da crno-beli i dalje veruju da mogu do plasmana na Fajnal-for.

Košarkaši Partizana izgubili su u Beogradu od Real Madrida rezultatom 78:85.

"Šta se dogodilo? Ništa se nije dogodilo, igramo protiv Real Madrida, ne igramo ne znam koje ekipe... Znali smo da će doći spremni, to su igrači koji imaju milion ovakvih utakmica u nogama što su i pokazali i na ovom meču", rekao je Anđušić novinarima u Beogradskoj areni.

"Mislim da smo izgubili jer nismo imali pravi fokus od početka utakmice. Poveli su većom razlikom, vratili smo se i igrali ponovo egal utakmice, što može da nas raduje, ali u nekim trenucima ponovo nismo pronalazili prava rešenja, pre svega u napadu", dodao je on.

Španski tim je tako izjednačio na 2:2 u ovoj seriji i obezbedio majstoricu koja je na programu u sredu u Madridu.

"Ispustili smo brejk, žao mi je što nismo uspeli da pobedimo zbog ovih ljudi koji nas podržavaju i hteo bih da im još jednom zahvalim, još jednom su pokazali da su najbolji navijači na svetu. Stvarno osećamo njihovu podršku. Rekli su nam posle utakmice da veruju u nas, da veruju u tu pobedu i to nam jako znači. I mi verujemo da možemo da ostvarimo još jedan brejk", rekao je Anđušić.

Partizan je na promašio devet slobodnih bacanja.

"To je jedan od razloga što nismo uspevali da prelomimo utakmicu. Dosta slobodnih bacanja smo promašili što nije karakteristika za naš tim. Verujem da je to više glava nego bilo šta drugo", rekao je on.

Partizan će u odlučujućoj utakmici biti jači za kapitena Kevina Pantera koji je pauzirao zbog dva meča suspenzije zbog incidenta na kraju druge utakmice u Madridu.

"Vraća nam se Kevin i sigurno će nam biti dosta lakše. Dosta rasterećenije ćemo igrati, veća rotacija će biti na bekovskim pozicijama. On je neko ko nas nosi cele sezone i verujem da će s njim biti drugačija priča", rekao je Anđušić.

Anđušić je naveo da njegov tim nikako ne sme da "klone duhom".

"Jeste da je teško jer smo ispustili dve utakmice kod kuće, ali moramo da se resetujemo. Dobro je što imamo nekoliko dana, imamo vremena da se spremimo kako treba i da sveži izađemo u Madrid i ostvarimo pobedu", rekao je on.

Četvrta utakmica serije odigrana je u neobičnoj atmosferi zbog tragedije u školi "Vladislav Ribnikar", a Anđušić je naveo da je početak meča i ta atmosfera tuge sigurno uticala na njegov tim.

"To nas je sve pogodilo i jako je teško u takvim okolnostima razmišljati samo o košarci... Još jednom bih izjavio saučešće svim porodicama, svi smo mislima sa njima", rekao je Anđušić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Poslednji pozdrav navijača Partizana: Cveće, suze i tišina (FOTO)
1

Pretužne scene u Areni

04.05.2023. 21:04

Poslednji pozdrav navijača Partizana: Cveće, suze i tišina (FOTO)

Četvrta utakmica četvrtfinalne serije plej-ofa Evrolige između Partizana i Reala počela je drugačije od svih prethodnih - jer se na njoj čula tišina u ogromnoj Beogradskoj areni, a sve iz poštovanja prema nastradalim učenicima i pripadniku obezbeđenja u školi "Vladislav Ribnikar".
Close
Vremenska prognoza
light rain
8°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve