Sport
04.05.2023. 23:02
R. E.

Real izjednačio na 2:2

Partizan nije uspeo, mora u majstoricu za Fajnal-for

1
Izvor: AP / Darko Vojinovic

Košarkaši Partizana nisu uspeli da iskoriste drugu meč loptu protiv Reala i izbore plasman na Fajnal-for Evrolige.

Crno-beli su poraženi u Beogradskoj areni u četvrtom meču četvrtfinala Evrolige od Madriđana rezultatom 78:85 (15:27, 27:18, 13:16, 23:24).

Rezultat u seriji sada je 2:2, pa će putnika na završni turnir najbolje četiri ekipe u Kaunasu odlučiti majstorica, koja je na programu 10. maja u Madridu.

Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Zek Ledej sa 25 poena, dok je Janis Papapetru dodao 18.

Kod gostijuprednjačili su Valter Tavares i Adam Hanga, koji su postigli po 15 poena, dok su Džanan Musa i Gabrijel Dek (koji je u finišu meča doživeo tešku povredu) ubacili po 14 poena.

Partizanovi košarkaši, uprkos izostanku važnog "šrafa" Kevina Pantera, trudili su se da pruže snažan otpor Realu, u meču koji je bio nabijen emocijama.

Naime, samo dan ranije u Beogradu se dogodila jedna od najvećih tragedija u Srbiji, pošto je 13-godišnji dečak u školi ubio devet osoba, a ranio sedam. 

Igrači i navijači odali su počast žrtvama masakra i bilo je evidentno da su izuzetno potreseni zbog velike tragedije, ali su uprkos svemu našli snage da odigraju važan meč.

Partizan je bio u igri do poslednjeg minuta kada je preko Jama Madara i njegova dva koša uhvatio priključak (78:80), ali ipak u samoj završnici nije našao snage i umeća da napravi preokret.

Odajući poštu ubijenima u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", navijači Partizana nisu navijali tokom prvog poluvremena, a sa tribina su se čuli jedino aplauzi i zvižduci.

Pred početak drugog poluvremena oko 20.000 navijača je uputilo poslednji pozdrav radniku obezbeđenja ubijenom u školi koji je voleo Partizan.

Pobednik odlučujućeg petog meča u Madridu će u polufinalu Fajnal-fora, koji je na programu od 19. do 21. maja u Kaunasu, igrati protiv Barselone koja je u četvrtfinalu eliminisala Žalgiris.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Crno-beli muk za nastradale u školi
1

Poslednja pošta

04.05.2023. 21:34

Crno-beli muk za nastradale u školi

Navijači Partizana odali su poslednju poštu ubijenim učenicima i pripadniku obezbeđena Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" uoči četvrtfinalnog meča Evrolige protiv Reala.
Foto
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
9°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve