Sport
04.07.2023. 15:23
R. E.

Ispuniti davnu želju

Đoković o vraćanju terena gradu: "Predložio sam šta tamo treba da bude"

1
Izvor: Beta / AP / Kin Cheung

Novak Đoković krajem maja je doneo odluku da vrati Gradu Beogradu zemljište i objekte u okviru Teniskog centra "Novak" na Dorćolu i ugasi klub, a mesec i po dana kasnije objasnio je da je jasno predložio šta sada treba uraditi sa tim kompleksom.

On je rekao da na tom mestu treba napraviti nacionačlni teniski centar, o kojima se godinama priča da je neophodan Srbiji.

"Vraćamo Gradu centar, ne znamo šta će se sada desiti i šta će Grad odlučiti da radi sa klubom. Po mom mišljenju, dao sam prijateljski predlog da to bude nacionalni teniski centar. To već 15-20 godina stoji kao velika želja Teniskog saveza Srbija i svih nas teniskih radnika. Ovaj sport, koji je mnogo dao Srbiji, zaslužuje da ima teniski centar. To je idealno", izjavio je Đoković za Sport klub.

Najbolji srpski teniser je ponovio da će se okrenuti novim projektima, ali nije želeo da otkrije mnogo detalja.

"Okrećem se dalje novim projektima i u narednih nekoliko godina će se nešto ostvariti, na drugoj lokaciji, da li u Srbiji ili ne - videćemo", dodao je Đoković.

Nakon što je vratio Gradu terene na kojima je godinama trenirao i pripremao se za turnire, ostala je misterija gde će to sada činiti u Beogradu.

"Pretpostavljam da će biti Gemaks, za dvoranu. Što se tiče šljake i betona na otvorenom, to ćemo videti. Možda čak i '25. maj' u zavisnosti od toga ko će tamo ući i kako će se to voditi", istakao je Đoković.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
22.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve