Sport
22.04.2022. 09:52
R. E.

Vimbldon

Đoković: "Ovo je nasilje nad nevinima"

Novak Đoković 22.4.2022.
Izvor: BETAPHOTO / BRANISLAV BOZIC

Novak Đoković je podržao tenisere iz Rusije i Belorusije kojima je zabranjeno učešće na Vimbldonu zbog rata u Ukrajini.

Nakon meča u kojem je pobedio Lasla Đerea u drugom kolu Serbia Opena, na konferenciji za štampu je rekao: "Ne mogu da podržim odluku Vimbldona jer igrači nemaju ništa sa tim (ratom u Ukrajini)", a sada je izneo i zvanični stav organizacije PTPA, koja se brine o pravima tenisera.

"Oštro osuđujemo rusku i belorusku invaziju na Ukrajinu. Svesni smo da ne možemo zaustaviti nasilje, ali kolektivni glas može da koristi kao podrška Ukrajini i njenom narodu koji nastavlja da se bori za mir i pravdu", navodi se u saopštenju organizacije koju su osnovali Novak i Vasek Pospišil.

"PTPA je posvećen učenju i zaštiti naše teniske zajednice kako privatno tako i javno. Saslušali smo mnoge pojedince koji su duboko pogođeni ovim ratom i zahvaljujemo im se što su sa nama podelili svoje priče. Budući da velika takmičenja u našem sportu razmatraju zabranu ruskih i beloruskih sportista, moramo da razmislimo i shvatimo da su mnogi od njih izgubili slobodu izbora i izražavanja, zbog zakona koje sprovode njihove zemlje.

Govor protiv Rusije ili Belorusije, te osuda invazije može rezultirati zatvorom. PTPA ne diskriminiše tenisere na osnovu nacionalnosti, ali ćemo se suprotstaviti onima koji podržavaju, izražavaju ili vrše nasilje nad nevinima", dodaje se u saopštenju objavljenom na Instagram stranici organizacije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PTPA (@ptpaplayers)

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kasijus Klej i Novak Đoković pa svi drugi
Srđan Đoković

Intervju Srđan Đoković

10.09.2021. 17:44

Kasijus Klej i Novak Đoković pa svi drugi

"Mi smo u jednom periodu života stvarno živeli na ivici egzistencije. To nije trajalo dve ili tri godine, već 17 godina. Selili smo se iz stana u stan. On je mislio da su to sve naši stanovi, nije ni pretpostavljao da ih iznajmljujemo jer nismo imali novca da kupimo svoj stan, svoj lokal. Sav novac koji smo zarađivali ulagali smo u njega i njegovu karijeru"
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve