Sport
21.02.2022. 16:06
Tanjug

"Tužna realnost"

Donela nam je olimpijsko zlato, a sada razmišlja o kraju karijere

Zlatna medalja
Izvor: Shutterstock

Olimpijska šampionka u karateu Jovana Preković mogla bi da završi karijeru već ove godine, izjavila je njen trener Roksanda Atanasov.

Kao razlog za takvu mogućnost Atanasov je navela nedostatak motiva jer karate neće biti na narednim Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine, a verovatno ni četiri godine kasnije u Los Anđelesu.

Preković ima samo 26 godina i aktuelna je i svetska i evropska šampionka.

"Tužna realnost je da karate neće biti u programu Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine. Izvesno je da ga neće biti ni u Los Anđelesu 2028. Zbog svega toga, jednostavno ne vidimo neku budućnost, jer nećemo moći da radimo kao što smo to činile do sada.

S obzirom da to neće biti izvodljivo, postoji mogućnost da se moja trenerska i Jovanina takmičarska karijera završe ove godine. Ostavljamo još malo prostora da vreme to pokaže", rekla je Atanasov na Fakultetu za sport Univerziteta "Union – Nikola Tesla" prilikom sticanja zvanja master trenera u sportu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Koliko su novca od države dobili vaterpolisti, Jovana, Zurabija...
medalje, 8. 8. 2021.

Novčane nagrade

13.08.2021. 17:00

Koliko su novca od države dobili vaterpolisti, Jovana, Zurabija...

Vlada Republike Srbije donela je odluku da se svim članovima vaterpolo reprezentacije, koja je predstavljala Srbiju na Olimpijskim igrama u Tokiju, isplati novčana nagrada u visini od po 70.000 evra (u dinarskoj protivvrednosti) za osvojenu zlatnu medalju.
Close
Vremenska prognoza
overcast clouds
7°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve