Sport
16.10.2023. 15:33
R. E.

"Pozvao sam ratnike"

Piksi: "Meč protiv Crne Gore je meč istine"

1
Izvor: Beta / AP / Denes Erdos

Fudbaleri Srbije u utorak od 20.45 časova na stadionu "Rajko Mitić" ugostiće Crnu Goru u meču grupe G kvalifikacija za EP 2024, a selektor "orlova" Dragan Stojković ističe da je to veoma važan duel, da ga njegov tim očekuje miran, ali i sa velikom dozom obazrivosti jer je veoma bitan.

"Strah kao strah, mora da postoji iz jednog razloga, time pokazujete poštovanje prema takmičenju u kojem učestvujete. Preterani strah naravno da ne postoji, ali vrsta obazrivosti u svakom slučaju. Potrošnja jeste bila protiv Mađarske, ali smo uživali u igri koju smo pokazali. Tim mora na svim nivoima da bude angažovan. Igrali smo onako kako smo želeli. Nemoguće je šetati i igrati utakmicu, a onda znate da ste u podređenoj poziciji. Imali smo dovoljno vremena da se regenerišemo i spremni čekamo duel sa Crnom Gorom", izjavio je selektor Srbije.

On je naglasio da je protiv Mađarske i Crne Gore pozvao "ratnike", a ne fudbalere.

"Rekao sam da u Budimpeštu nisam pozvao fudbalere, pozvao sam 'ratnike'. U Mađarskoj sam imao i fudbalere, imao sam i ratnike. To želim i protiv Crne Gore da imam. Svesni smo važnosti, svesni smo svega, ali je sve potpuno mirno, koliko god da se stvara neka tenzija. Ja razumem naravno i javnost i medije, sve, ali mi ćemo zadržati potreban mir, a onog momenta kada utakmica krene videćete reakciju".

A onda je naveo zbog čega želi da se njegov tim bori svim snagama.

"Prvo, to je najvažnija utakmica u kvalifikacijama, definitivno. A u Budimpešti nije bila najvažnija. Ona je bila važna, ali ne najvažnija. I to igrači znaju, tako smo i razgovarali, i pričali", rekao je Piksi.

1
Izvor: Beta / AP / Denes Erdos

Istakao je da je veliki broj selekcija u istoj situaciji kao Srbija.

"Mnogo ekipa ćete videti u ovoj fazi, da kažem, te finalizacije da će biti u istoj situaciji, biti ili ne biti. Meč protiv Crnogoraca je meč istine. Hoćemo, želimo, možemo. Ja znam da možemo. Srbija će igrati najbolje i najkvalitetnije što može. Da dođe do tog cilja, to je ta pobeda. Da se pronađe rešenje, da ta jedna lopta završi u mreži protivnika. Da budemo toliko nesrećni, da nas fortuna zaobiđe, da pored toliko šansi koje smo imali protiv Mađara, da nijedna ne uđe u mrežu. To baš i ne verujem. Mora da se vrati nekad. Stil fudbala nećemo menjati, verujemo u ovo što radimo, verujemo da možemo. Napravićemo šanse. Mora da se puca iz svih oružja. Ceo arsenal ćemo pokazati na terenu", istakao je Stojković.

On je naveo da sve zavisi od njegove selekcije.

"Ono što mene raduje jeste da se Srbija pita za svoje pitanje. To sam im rekao u svlačionici posle Mađarske. Fudbal je takav. Nekad i pobediš nezasluženo. Ali, pokazali ste stav. Ono što je najvažnije - sami od sebe zavisimo i to je velika stvar. Tu šansu ne želimo da ispustimo. Ono što možeš danas da uradiš nikad ne ostavljaj za sutra", rekao je selektor Srbije i naveo da će biti i nekih promena u timu u odnosu na duel sa Mađarskom, ali bez detaljnijih informacija.

Dodao je da očekuje pobedu Srbije.

"Biće dobra utakmica, takmičarski naboj. Biće interesantno kada dolazi do važnosti utakmice i rezultata. Očekujem i verujem da ćemo meč rešiti u svoju korist", zaključio je Stojković.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Piksi: "Fudbal je nekad okrutan, ali nema mesta panici"
1

"Crna Gora mora pasti"

14.10.2023. 23:24

Piksi: "Fudbal je nekad okrutan, ali nema mesta panici"

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković izjavio je posle poraza od Mađarske (1:2) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine, da njegov tim nije imao svoj dan.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
30.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve