Sport
14.03.2022. 13:53
Beta

"Uopšte ne razumem"

Durent o kovid merama: "To je smešno"

Kevin Durent
Izvor: EPA / JASON SZENES

Košarkaš Bruklina Kevin Durent doveo je u pitanje pravila države Njujork u vezi sa pandemijom koronavirusa, nakon što je njegovom nevakcinisanom saigraču Kajriju Irvingu dozvoljeno da prisustvuje utakmici protiv Njujorka, ali ne i da igra.

Bruklin je pobedio Njujork sa 110:107, a Durent, koji je postigao 53 poena, rekao je da je situacija "besmislena".

Irving je sedeo pored terena, ali nije igrao jer nije vakcinisan protiv koronavirusa, što je obavezno za "obavljanje javnih poslova".

Za ulazak na takmičenja u zatvorenom navijačima više nije potreban dokaz o vakcinaciji.

"To je smešno. Uopšte ne razumem", rekao je Durent i pozvao gradonačelnika Njujorka Erika Adamsa da "smisli rešenje", preneo je BBC.

Irving nije mogao da igra utakmice na domaćem terenu, a Netsi su ga u decembru vratili u ekipu, pa je igrao neke mečeve na gostovanjima.

"U objektu su već bili nevakcinisani ljudi. Imamo ljude koji mogu da uđu u zgradu i pretpostavljam da se (vlasti) brinu za našu bezbednost? Svi u svetu su prilično zbunjeni u ovom trenutku", naveo je Durent.
 

Košarkaš Los Andjeles Lejkera Lebron Džejms je na Twitteru  naveo da "nema nikakvog smisla" to što je Irving mogao da prisustvuje utakmici ali ne i da igra.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve