Sport
12.07.2021. 11:17
R.E.

"Zgroženi smo"

Engleski igrači koji su promašili penale trpe rasističke uvrede

markus rašford
Izvor: AP POOL / Frank Augstein / POOL

Izvođenje penala ne zovemo slučajno lutrijom. Kada se lopta stavi na belu tačku sreća i smirenost su faktori koji nadjačavaju kvalitet i znanje. U tim situacijama, jedna lopta, jedan šut deli igrača od heroja do tragičara, a sve prethodno postignuto pada u vodu.

Rašfordu, Sanču i Saki sreća sinoć nije bila naklonjena. Engleski reprezentativci promašili su penale i svojim promašajima direktno uticali na to da Italija, na sred Vemblija, osvoji trofej namenjen šampionu Evropskog prvenstva.  

Da je bilo drugačije isti igrači bi u očima navijača Engleske bili besmrtni... Ali pošto nije, ovi tamnoputi fudbaleri su, nažalost, postali žrtve rasizma na društvenim mrežama. Situacija je otišla toliko daleko da je morao da se oglasi i fudbalski savez Engleske i stane u odbranu fudbalere

"Oštro osuđujemo sve oblike diskriminacije i zgroženi smo rasizmom na internetu usmerenim na neke naše igrače. Učinićemo sve što je u našoj moći da podržimo naše igrače, a istovremeno tražimo najstrože moguće kazne za sve odgovorne. Što se nas tiče, ne možemo biti jasniji - neko ko stoji iza ovakvog odvratnog ponašanja nije dobrodošao u praćenju naše reprezentacije", napisao je Engleski savez u saopštenju.

Fudbal je ponovo pokazao svoju lošu stranu i pitanje je da li će je ikada iskoreniti... 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Bonući: Videti kako 58 hiljada Engleza napušta stadion...
Leonardo bonući

"Vraća se u Rim"

12.07.2021. 10:26

Bonući: Videti kako 58 hiljada Engleza napušta stadion...

Trofej prvaka Evrope se vratio u Rim, a jedan od najzaslužnijih za to je svakako Leonardo Bonući. Ne samo zbog toga što je postigao pogodak protiv Engleske u finalu Evropskog prvenstva već i zbog toga što je u tandemu sa Kelinijem tokom čitavog prvenstva za protivničke napadače, najčešće, predstavljao neprobojni zid.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve