Sport
21.01.2024. 16:35
Beta

Đani Infantino najavio

FIFA preti ODUZIMANJEM BODOVA zbog...

FIFA
Izvor: Shutterstock

Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino predložio je automatsko oduzimanje bodova ekipama čiji navijači budu širili rasizam tokom utakmica.

Na subotnjoj utakmici u Italiji navijači Udinezea vređali su golmana Milana Majka Menjana na rasnoj osnovi, dok su fudbaleru Koventrija Kejsiju Palmeru isto učinili navijači Šefilda venzdeja u Engleskoj.

"Pored procesa u tri koraka (utakmica zaustavljena, utakmica ponovo zaustavljena, utakmica prekinuta) moramo da automatski upišemo poraz ekipi čiji su navijači počinili rasizam i uzrokovali prekid meča. Suspenzije stadiona i krivične prijave rasistima," rekao je Infantino, preneo je BBC.

On je rekao da FIFA i fudbal pružaju punu podršku i solidarnost žrtvama rasizma kao i bilo kog oblika diskriminacije uz poruku: "Jednom zauvek: Ne rasizmu. Ne bilo kom obliku diskriminacije".

Rekao je da su događaji u Udinama i Šefildu potpuno odvratni i neprihvatljivi i da igrači pogođeni tim incidentima imaju njegovu punu podršku.

"Potrebno nam je da svi relevantni akteri preduzmu akciju, počevši od obrazovanja u školama kako bi buduće generacije shvatile da ovo nije deo fudbala ili društva", naveo je prvi čovek FIFA.

Igrači Milana su napustili teren kada je njihov golman začuo sa tribina oponašanje majmuna upućeno njemu.

"Ovo ne bi trebalo da postoji u svetu fudala, ali nažalost već dugi niz godina se ponavlja", izjavio je posle utakmice Menjan.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
few clouds
21°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve