Sport
25.04.2023. 13:03
Beta

Italijanski fudbaler

"Ja sam kriv što su Mesi i Ronaldo osvojili toliko Zlatnih lopti"

Mario Baloteli 25.4.2023
Izvor: EPA / KEYSTONE / JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Italijanski fudbaler Mario Baloteli složio se sa mišljenjem bivšeg menadžera da je krivac što su Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo osvojili toliko Zlatnih lopti.

Baloteli je tokom karijere imao problema sa ponašanjem, zbog čega mnogi smatraju da nije ispunio potencijal i pokazao sav talenat.

U razgovoru za jedan italijanski podkast Baloteli je to priznao i rekao da je i nedostatak njegovog truda doprineo da Mesi i Ronaldo zajedno osvoje 12 Zlatnih lopti, koje se dodeljuju najboljim igračima sveta svake godine.

On je podsetio na reči bivšeg menadžera Mine Rajole, koji je preminuo prošle godine.

"Rajola mi je uvek govorio istu stvar: 'Ako Mesi i Kristijano Ronaldo imaju toliko trofeja Zlatne lopte, to je tvoja krivica'. Bio je u pravu, prečesto sam igrao sa 20 odsto mogućnosti", rekao je Baloteli.

On sada igra za švajcarski Sion i misli da još može da izbori mesto u reprezentaciji Italije.

"Kada nosim dres reprezentacije, osećaj je neverovatan. Uvek sam se slagao sa (selektorom Robertom) Mančinijem, nije tačno da smo se svađali u Mančester sitiju. I dalje mislim da mogu da igram za reprezentaciju", ocenio je nekadašnji igrač Intera, Milana, Liverpula i Mančester sitija.

Baloteli je za osam godina odigrao 36 utakmica za reprezentaciju Italije i postigao je 14 golova. Poslednji put igrao je 2018. godine za državni tim, a šest godina ranije bio je finalista Evropskog prvenstva.

Tokom karijere osvojio je trofeje sa Milanom, među kojima titulu u Seriji A i Ligu šampiona, a sa Sitijem je bio šampion Premijer lige i osvajač FA kupa.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve