Sport
28.03.2022. 08:56
Beta

Veliki uspeh

Kanada je na ovo čekala 36 godina!

Milan Borjan
Izvor: The Canadian Press / Nathan Denette

Fudbalska reprezentacija Kanade obezbedila je plasman na Svetsko prvenstvo, prvo posle 36 godina, pošto je na svom terenu pobedila Jamajku sa 4:0.

Kolo pre kraja KONKAKAF kvalifikacija, Kanada je prva na tabeli sa 28 bodova, odnosno ima tri boda više od Sjedinjenih Američkih Država i Meksika.

Reprezentacija Kanade je do sada samo jednom učestovala na Mundijalu, 1986. godine u Meksiku.

Pobedu ekipi koju sa gola predvodi golman Crvene zvezde Milan Borjan doneli su Kajl Larin u 13. minutu, Tejdžon Bjukenon u 44, Džunior Holijet u 83. i Adrijan Marijapa autogolom u 88. minutu.

Fudbaleri SAD su slavili protiv Paname sa ubedljivih 5:1, uz tri gola Kristijana Pulišića, dok je Meksiko sa 1:0 bio bolji od Hondurasa.

Kostarika je pobedila u gostima El Salvador sa 2:1 i tako zadržala četvrtu poziciju sa 22 boda koja vodi u dodatne kvalifikacije.

Panama je peta na tabeli sa 18 bodova, El Salvarod je sakupio deset, Jamajka osam bodova, dok je Honduras poslednji na tabeli sa četiri boda.

U poslednjem kolu kvalifikacija sastaće se Kostarika - SAD, Jamajka - Honduras, Meksiko - El Salvador i Panama - Kanada.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Cela Srbija uz fudbalere: Svi ćemo moći da pratimo prenos SP u Kataru
Reprezentacija Srbije

Ekskluzivno na RTS-u

16.11.2021. 12:06

Cela Srbija uz fudbalere: Svi ćemo moći da pratimo prenos SP u Kataru

Na radost televizijskih gledalaca i navijača fudbalske reprezentacije, prenos Svetskog prvenstva u Kataru naredne godine ekskluzivno će prenositi Radio-televizija Srbije.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve