Sport
20.03.2023. 09:32
R.E.

FA kup

Mitrovića bi kratak fitilj mogao mnogo da košta (VIDEO)

1
Izvor: Beta/AP / Jon Super

Mogao je Aleksandar Mitrović još jednom da bude heroj. Mogla je to da bude još jedna noć za pamćenje igrača i navijača Fulama. Ali nije, sve se preukrenulo u svega nekoliko minuta.

Imao je Fulam sve u svojim rukama protiv Mančester junajteda. u Četvrtfinalu FA kupa su vodili sa 1:0 protiv "crvenih đavola" golom Aleksandra Mitrovića u 50. minutu.

A onda se od 71. minuta utakmica pretvara u košmar za Fulam. 

Vilijan je u 71. minutu igrao rukom što je glavni sudija Kris Kavano kaznio crvenim kartonom i pokazao na belu tačku. Srpski reprezentativac nije mogao da iskontroliše emocije i ušao je u verbalnu raspravu sa arbitrom, da bi potom i nasrnuo na njega posle čega je isključen.

Nije se tu završilo kada je reč o isključenjima za Fulam, već je put svlačionice poslat i trener Mark Silva.

Na Ostrvu se već uveliko piše kakvu bi kaznu Mitrović mogao da dobije za ovaj nesportski potez. 

Direktno isključenje za sve osim za uskraćivanje prilike za postizanje gola dolazi zabranom od najmanje tri utakmice. Ipak, ovaj Mitrovićev potez spada pod nasilno ponašanje i pauza će biti duža. U obzir će se uzeti i to da li je Mitrović tokom karijere dobijao crvene kartone, kao što jeste. 

Spekulacije su takve da bi Mitrović mogao da dobije između pet i 10 mečeva zabrane igranja u Premijer ligi. Ukoliko dobije najstrožu kaznu za Mitrovića bi sezona praktično bila gotova, jer bi u tom slučaju odigrao samo jedan meč do kraja. 

"Nije izgovor kada imate pomračenje. Ne možete da dižete ruku na sudiju. Bilo je dece koja je gledala utakmice. Ako ga ne kazne oštro, svi će da pomisle "Ako može Mitrović, mogu i ja"",rekao je Kris Saton, bivši as Seltika, a sada analitičar na BBC.
 

Mitrović je golom protiv Mančester junajteda taman prekinuo golgeterski "post" i najavio bolje partije. Međutim, ovom suspenzijom mogao bi da preokrene celu svoju sezonu, a možda i Fulamovu. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Evo kakao je kažnjen Lesor
Matijas Lesor

Košarkaš Partizana

17.03.2023. 11:36

Evo kakao je kažnjen Lesor

Košarkaš Partizana Matijas Lesor kažnjen je sa tri utakmice suspenzije i 10.000 evra zbog udaranja igrača Zvezde Filipa Petruševa po završetku derbija, saopštila je ABA liga.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve