Sport
31.05.2022. 12:24

Teniski klasik

Najveće rivalstvo u istoriji tenisa: Najbolje od Novaka i Rafe (VIDEO)

Novak Đoković i Rafael nadal
Izvor: EPA / YOAN VALAT

Novak Đoković i Rafael Nadal ostaće upamćeni u istoriji sporta kao igrači koji su obeležili jednu tenisku eru. Eru u kojoj su igrali najbolji svih vremena.

Niko u istoriji tenisa nije odigrao više međusobnih duela nego Đoković i Nadal, a njihov 59. okršaj u četvrtfinalu Rolan Garosa biće nešto posebno. 

Ovo će biti prvi duel koji će međusobno odigrati teniseri koji imaju bar 20 grend slem titula. Španac u svojim vitrinama ima 21. grend slem trofej, dok Đoković ima jedan manje. Ukoliko Đoković uspe da po 31. put u karijeri pobedi Nadala, biće za korak bliži ispisivanju novih stranica istorije tenisa. 

Ovo će biti njihov deseti međusobni duel u Parizu, a po prvi put svetske kladionice daju veću šansu za pobedu srpskom teniseru.

Međutim, da prognoze kladionica i statistika padaju u drugi plan kada su u pitanju mečevi njih dvojice naučilo nas je njihovo višegodišnje rivalstvo. 

Želja za pobedom se nikada nije dovodila u pitanje, kao ni to da li će pružiti svoj maksimum... O pobedi su najčešće odlučivale nijanse. Tako će biti i ovaj put. 

Dok sa nestrpljenjem čekamo još jedan teniski klasik, vreme je da se podsetimo najboljih trenutaka iz mečeva Novaka i Rafe.

Uživajte!

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve