Sport
16.02.2023. 22:05
R. E.

Spektakl u Solt Lejku

Počinje Ol star ludilo: Evo ko će ga otvoriti 

1
Izvor: EPA / BUTCH DILL

NBA Ol star vikend startovaće u noći između petka i subote u Solt Lejk Sitiju, a otvoriće ga tri izuzetno zanimljiva takmičenja.

Tradicionalno prvog dana na programu su takmičenja za najboljeg trojkaša, zakucavanju i "Skils čelendž".

Rukovodstvo NBA lige saopštilo je koji će košarkaški nastupati prvog dana takmičenja. 

Na početku subotnjeg programa biće održan "Skils čelendž", odnosno takmičenje u veštinama. U njemu će učestvovati tri ekipe od po tri člana.

Košarkaš Milvokija Janis Adetokumbo učestvovaće u ovom takmičenju sa braćom Tanasisom i Aleksom. Pored njih, u timu "Džeza" biće Džordan Klarkson, Voker Kesler i Kolin Sekston. U timu "Rukija" se nalaze Paolo Bankero iz Orlanda, Džabari Smit iz Hjustona i Džejden Ajvi iz Detroita.

Takmičenje se sastoji od četiri runde od kojih prve tri uključuju slobodna bacanja, dodavanja i štafetu, a najbolja dva tima će zatim šutirati sa sredine terena kako bi se odredio pobednik.

U takmičenju za najboljeg trojkaša nastupaće Tajris Haliberton (Indijana), Tajler Hiro (Majami), Badi Hild (Indijana), Kevin Uerter (Sakramento), Damijan Lilard (Portland), Lauri Markanen (Juta), Anferni Simons (Portland) i Džejson Tejtum (Boston).

U takmičenju u zakucavanjima, najatraktivnijem na celom Ol star vikendu, takmičiće se Deričo Sims (Njujork), Trej Marfi (Nju Orleans), Mek Meklang (Filadelfija) i Ki-Džej Martin (Hjuston).

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve