Sport
05.12.2022. 09:47
R. E.

Zbogom, legendo

Odlazak najvećeg teniskog trenera: Umro Nik Bolitijeri

1
Izvor: Shutterstock

Čuveni teniski stručnjak Nik Bolitijeri preminuo je na Floridi u 92. godini.

Legendarni trener, koga mnogi smatraju jednim od najvećih teniskih figura u istoriji, umro je nakon duge i teške bolesti. On je imao problema sa bubrezima i preminuo je u bolnici.

Kroz njegovu slavnu tenisku akademiju prošao je veliki broj uspešnih tenisera, koji su tokom karijere uspeli da se domognu prvog mesta na listi, poput Andrea Agasija, Džima Kurijera, Meri Pirs, Marije Šarapove, Serene i Venus Vilijams, Martine Hingis, Tomija Hasa, Keija Nišikorija i drugih.

Prve teniske korake Bolitijeri je naučio i teniserke sa ovih prostora, koje su stekle svetsku slavu, poput Monike Seleš i Jelene Janković, ali i Filipa Krajinovića, koji se i oprostio na društvenim mrežama od velikog učitelja.

"Hvala ti za sve, legendo! Nedostaješ", poručio je Krajinović.

Bolitijeri je trenersku karijeru započeo u Portoriku, a deceniju kasnije, 1978. godine, otvorio je svoju akademiju u Bradentonu na Floridi. U njoj je radio po inovativnom konceptu koji je dao odlične rezultate.

On je talentovanim igračima iz celog sveta omogućio da žive tenis, pa su u internatu, prvom takve vrste u svetu, unapređivali svoju igru. Bio je pionir podučavanja juniora na profesionalnom nivou.

Bolitijeri je ceo život posvetio tenisu. On je držao časove sve do 88. godine, a 2020. je pao tokom treninga, nakon čega se nije vraćao na teren. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Federer trener? Nikad ne reci nikad
 FEDERER 22. 11. 2022.

Tenis u krvi

22.11.2022. 10:42

Federer trener? Nikad ne reci nikad

Rodžer Federer priznaje da uživa u penziji i da mu je završetak karijere skinuo veliki teret sa leđa, ali to ne znači da je zauvek rekao zbogom tenisu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve