Sport
18.11.2022. 14:10
R. E.

I rival aplaudira

Nadal srećan što Novak može na Australijan open

Nadal 18. 11. 2022.
Izvor: Beta/ AP / Antonio Calanni

Novak Đoković će moći 2023. da zaigra u Australiji nakon što mu je poništena zabrana ulaska u tu zemlju, a tome se raduje i njegov najveći rival Rafael Nadal.

Najbolji sportista svih vremena u januaru će u Melburnu moći da napadne deseti pehar Australijan opena, potvrdio je ministar za imigraciju Australije Endrju Džajls.

Izostanak Đokovića, najuspešnijeg igrača svih vremena na Australijan openu, ali i još nekoliko velikih turnira zbog toga što se nije vakcinisao protiv korona virusa teško nije samo pao srpskom teniseru i njegovim navijačima, već i rivalima.

I Rafael Nadal, jedan od najvećih Novakovih rivala, pozdravio je odluku australijske vlade da Srbinu omogući ulazak u Australiju i nastup na prvom grend slemu u sezoni.

"Oduvek sam pričao isto, tenis je bolji kada su najbolji igrači na terenu. Na kraju svega, nije potrebno da pravimo mnogo priče. Iako je prošle godine nastao pravi haos zbog svega što se desilo u Australiji, to nije bilo dobro za naš sport", poručio je Nadal u Torinu, gde je okončao nastup na Završnom mastersu sezone u grupnoj fazi.

"Rodžer Federer ne igra više. Ja sam propuštao grend slemove zbog povreda. Prošle godine Novaka Đokovića nije bilo u Australiji. To je prošlost. Srećan sam zbog njega, zbog turnira, zbog navijača", rekao je rekorder sa 22 grend slem titule u karijeri.

Đoković mu je tik za petama, jer ima jedan trofej manje na grend slemovima, a baš na Australijan openu u januaru će biti sjajna prilika da se izjednači sa Špancem.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Novak Đoković može da igra na Australijan openu!
Novak Đoković

Napokon!

15.11.2022. 08:10

Novak Đoković može da igra na Australijan openu!

Australijski "The Age" piše da je federalna vlada te zemlje ukinula zabranu ulaska u Australiju, koju je srpski teniser dobio zimus.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve