Sport
11.09.2022. 09:21
R. E.

Ukinuta zabrana

Novak Đoković će moći da igra na Australijan openu!

1
Izvor: EPA / NEIL HALL

Najbolji srpski teniser Novak Đoković moći će da se takmiči na predstojećem Australijan openu u januaru, pošto mu neće biti izrečena zabrana ulaska u zemlju na tri godine, ekskluzivno saznaje "Herald san". Đoković je početkom godine deportovan iz Australije posle dva sudska procesa, ali će već u 2023. imati šansu da igra, uprkos tome što nije vakcinisan.

Podsetimo, Novak Đoković 2022. godine nije igrao na Australijan openu zbog toga što je kao nevakcinisana osoba odlukom suda ostao bez vize i na kraju bio deportovan.

Nakon deportacije postojala je opasnost da našem najboljem sportisti bude zabranjen ulazak na teritoriju Australije pune tri godine, ali kako "Herald san" saznaje, to se neće desiti.

Federalna vlada ne razmišlja u tom pravcu i planira da Novaku omogući dolazak i nastup na Australijan openu, iako je nevakcinisan.

To znači da će imati priliku da napadne 10. trofej u "Melburn parku", mestu gde je imao najviše uspeha u karijeri.

Osvajač 21 grend slema, ove sezone je propustio US open, pošto mu kao nevakcinisanom stranu nije bio dozvoljen ulaz na teritoriju Sjedinjenih Američkih Država.

Ispred srpskog reprezentativca po broju najvećih pehara je samo Rafael Nadal koji je osvojio 22.

Australijan open na programu je od 16. do 29. januara 2023. godine, a titulu će u muškoj konkurenciji braniti upravo Nadal.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kako je Đoković slavio poene Orlova (VIDEO)
1

Srbija - Grčka

26.08.2022. 10:45

Kako je Đoković slavio poene Orlova (VIDEO)

U četvrtak uveče je, u Beogradu, odigrana prva utakmica drugog kruga kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u košarci. Naša reprezentacija savladala je Grčku rezultatom 100:94.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
14°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve