Sport
07.01.2023. 13:30
Beta

Australija

Novak Đoković o svojoj povredi

1
Izvor: Beta / AP / Kelly Barnes

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da nije ozbiljnije povređen u današnjem polufinalnom meču turnira u Adelejdu protiv Rusa Danila Medveva.

Đoković je pobedio Medvedeva sa 6:3, 6:4 i plasirao se u finale. On je posle sedmog gema u prvom setu zatražio pomoć fizioterapeuta pošto je istegao zadnju ložu.

"Srećom nije ništa ozbiljno jer da jeste, ne bih mogao da nastavim. Pokušao sam da uzmem medicinski tajm-aut i lekove i smanjim to zapaljenje, da se sredim posle nekoliko gemova i ne dozvolim mu da mi oduzme servis, to je bio ključ. Što bi više išao meč, moja zadnja loža bi bila zagrejana i manje bi mi smetalo. Nadam se da će sutra biti u redu", rekao je Đoković posle meča.

On je dodao da mu je prošlo kroz glavu i to da bi zbog povrede mogao da ugrozi učešće na Australijan openu, koji počinje 16. januara.

"Ali ne možete kalkulisati na terenu, na ovom nivou i u ovoj fazi moje karijere i života svaki meč je bitan, računa se i poklon je. Pokušavam da dam sve od sebe gde god da igram i da pobedim", naveo je srpski teniser.

Đoković je rekao da mečevi protiv Medvedeva nikada nisu laki, da na neki način liče na igru mačke i miša.

"Uvek morate da menjate brzinu, miksujete igru, servis, poziciju prilikom riterna, razmene udaraca, da ga naterate da se ne oseća komotno. To je na neki način igra mačke i miša. On je jedan od najboljih servera na svetu, teško je igrati protiv njega. Napravio je dve duple greške, znao sam da u tim trenucima pokušava nešto više, zato sam menjao poziciju i to je prošlo. Ponekad morate da rizikujete, nekad se isplati, ne postoji pravilo, kako se osećate tada onda i odlučite", dodao je on.

Đoković je zahvalio navijačima na podršci i što su došli na meč koji se igrao na Božić i srpskoj zajednici čestitao veliki praznik.

On će u finalu u nedelju od 8.30 po srednjoevropskom vremenu igrati protiv 33. tenisera sveta Amerikanca Sebastijana Korde.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Alkaras propušta Australijan open
karlos alkaraz, 7. 1. 2023.

Teža povreda

07.01.2023. 09:34

Alkaras propušta Australijan open

Prvi teniser sveta Karlos Alkaras saopštio je da neće igrati na Australijan openu, pošto je na treningu doživeo povredu desne noge.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
22°C
08.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve