Sport
27.01.2023. 09:14
R.E.

Sport i politika

Oglasio se Srđan Đoković

Srđan Đoković
Izvor: Marko Stevanović

Srđan Đoković, otac Novaka Đokovića, oglasio se povodom oštre kritike koje je zato što se nakon meča u kojem je njegov sin pobedio Rusa Andreja Rubljova, slikao sa navijačem koji je nosio zastavu sa likom predsednika Rusije Vladimira Putina. Saopštenje upućeno organizatorima prenosimo u celosti:

"Ovde sam samo kako bih podržao svog sina.
 
Nisam imao nameru da budem razlog za takve naslove ili da izazovem bilo kakvo ometanje.
 
Bio sam napolju sa Novakovim navijačima, kao i posle svih mečeva mog sina, da proslavim njegove pobede i slikam se sa njima.
 
Nisam imao nameru da budem uvučen u sve ovo.
 
Moja porodica je proživela užas rata, a mi želimo samo mir. Da ne bi došlo do narušavanja polufinala za mog sina ili za drugog igrača, gledaću meč od kuće.
 
Želim da odigraju sjajan meč i navijaću za sina, kao i uvek".
 

Organizatori su naveli da su razgovarali sa igračima i članovima njihovih ekipa o važnosti da se ne ulazi u bilo kakve aktivnosti koje mogu poremetiti turnir i ponovili da je zabranjeno isticanje zastava Rusije i Belorusije.

Sportisti iz Rusije i Belorusije su izbačeni gotovo sa svih međunarodnih takmičenja zbog rata u Ukrajini, a tamo gde učestvuju nisu istaknute zastave njihovih zemalja i takmiče se kao neutralni sportisti.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Saopšteno kada Novak igra polufinale
Novak Đoković

Austrija

26.01.2023. 08:00

Saopšteno kada Novak igra polufinale

U petak, Novak Đoković igra Polufinale Australijan opena u kojem će se prvi put sastati Novak Đoković i Amerikanac Tomi Pol, biće u petak.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
6°C
16.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve