Sport
26.01.2023. 11:03
Beta

"Neprikladne zastave"

Organizatori Australijan opena se oglasili zbog poteza Srđana Đokovića (VIDEO)

1
Izvor: Beta/AP / Ng Han Guan

Organizatori Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu podsetili su tenisere i članove njihovih ekipa i pratnje na politiku turnira o "neprikladnim zastavama", nakon što se pojavio snimak na kome se vidi kako se otac Novaka Đokovića slika sa navijačima koji drže ruske zastave.

Posle pobede Đokovića protiv Rusa Andreja Rubljova i plasmana u polufinale Australijan opena u sredu, grupa navijača okupila se ispred Rod Lejver Arene. Osim srpskih neki od njih nosili su i ruske zastave, kao i jednu sa likom predsednika Vladimira Putina i uzvikivali su "Srbija, Rusija", preneo je Skaj.

Na video snimku objavljenom na Jutjubu vidi se kako Srđan Đoković, otac srpskog tenisera, stoji pored muškarca koji nosi zastavu sa Putinovim likom i on mu je tada navodno rekao: "Živela Rusija".

Teniski savez Australije saopštio je da je policija ispitala četiri osobe zbog isticanja neprikladnih zastava i simbola ali i zbog pretnji redarima.

Ruske i beloruske zastave su zabranjene na turniru zbog rata u Ukrajini. 

"Igrači i članovi njihovih ekipa su obavešteni i podsetili smo ih na politiku turnira u vezi sa zastavama i simbolima kako bismo izbegli svaku situaciju koja bi mogla da unese pometnju. Nastavljamo blisko da sarađujemo sa bezbednosnim agencijama i agencijama za sprovođenje zakona", navodi se u saopštenju Teniskog saveza Australije.
 

Od početka rata u Ukrajini ruski i beloruski teniseri tokom turnira pored svojih imena nemaju istaknute svoje zastave. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Novak rasplakao mamu (VIDEO)
1

Jedna je majka

25.01.2023. 14:24

Novak rasplakao mamu (VIDEO)

Novak Đoković plasirao se u polufinale Otvorenog prvenstva Australije, pošto je u Melburnu savladao šestog igrača sveta Andreja Rubljova sa 6:1, 6:2, 6:4.
Close
Vremenska prognoza
light rain
10°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve