Sport
10.02.2023. 17:23
Beta

Vanredna sednica

Poznato kada će biti izabran predsednik Fudbalskog saveza Srbije

Fudbal u srbiji
Izvor: Shutterstock

Fudbalski savez Srbije (FSS) zakazao je u petak vanrednu izbornu sednicu FSS za 14. mart 2023. godine na kojoj će biti izabran predsednik.

"Obaveštavaju se članovi Skupštine Fudbalskog saveza Srbije da je dana 10.02.2023. godine zamenik predsednika FSS doneo Rešenje kojim je zakazana vanredna izborna sednica Skupštine FSS XXVII saziva za dan 14. mart 2023. godine, sa početkom u 14:00 časova, u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi", stoji u saopštenju FSS-a.

Na sednici skupštine u novembru pred Svetsko prvenstvo na kojoj se za predsednika kandidovao trenutni potpredsednik Nenad Bjeković izbor nije uspeo zbog nedolaska velikog broja delegata.

Još uvek nije zvanično podneta niti jedna kandidatura za predsednika, a imena koja se najčeće spominju da bi mogla da uđu u trku su bivši fudbaler Mančester junajteda i nekadašnji reprezentativac Nemanja Vidić i bivši ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Prema Statutu FSS, za predsednika te organizacije može da se kandiduje samo delegat Skupštine, 10 dana pre izbora, uz obezbeđenu podršku pet delegata, regionalnih saveza, udruženja klubova ili stručnih fudbalskih organizacija.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Leti perje oko "orlovog gnezda“
Crvena zvezda

Nacionalni stadion

11.09.2022. 20:00

Leti perje oko "orlovog gnezda“

Srbija se opet deli. Ovog puta kamen spoticanja je nacionalni fudbalski stadion. Jedni su za, drugi protiv. Tu su i pitanja da li Beogradu pored dva velika stadiona treba i treći. Zatim koliko će se taj u planovima multifunkcionalni objekat koristiti i da li je zbog nekoliko utakmica reprezentacije na godišnjem nivou uopšte isplativ. Na kraju, ako se i izgradi, koliko će državu i građane Srbije koštati njegovo održavanje.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
06.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve