Sport
07.05.2023. 20:10
Beta

Sledi meč sa Voždovcem

Trener Zvezde: Teško je koncentrisati se na fudbal

1
Izvor: BETAPHOTO / BRANISLAV BOZIC

Trener Crvene zvezde Miloš Milojević rekao je da su nedavne dve velike tragedije u Srbiji jako pogodile ekipu i da je teško koncentrisati se na fudbal, ali da su igrači spremni za predstojeću utakmicu protiv Voždovca u Super ligi.

"Zadesila nas je velika tragedija, koja se odrazila na sve, oseća se u vazduhu. Teško je bilo šta reći, a ostati umeren i izraziti podršku. Možemo samo da radimo ono što je u našoj moći i nadamo se da se takve stvari više neće dešavati", rekao je Milojević.

Fudbaleri Zvezde su trening pred meč sa Voždovcem počeli minutom ćutanja i odali poštu ubijenima u oružanim napadima u beogradskoj školi i u Mladenovcu.

Zvezda je ove sezone odbranila šampionsku titulu, a u ponedeljak od 19 časova igra na gostujućem terenu protiv Voždovca, utakmicu 34. kola Superlige Srbije.

"Igrači su spremni, imamo nekoliko momaka kojima ne odgovara zbog prirode njihovih povreda da igraju na veštačkoj travi. Svi ostali su spremni, imamo 25 igrača na koje možemo da računamo. Sada je na nama da izaberemo pravih 11 koji će odigrati dobru utakmicu protiv Voždovca i dati doprinos pozitivnom ishodu", rekao je Milojević.

On je govorio i o minutaži Uroša Spajića, koji se nedavno vratio na teren.

"Saveti medicinske službe su da njemu ne bi prijala igra na veštačkoj podlozi, ali svakako od sledećeg kola i utakmice u Kupu Srbije bi trebao da igra više nego što je igrao do sada", dodao je trener crveno-belih.

Milojević je rekao da se Aleksandar Pešić oporavio i da će biti spreman za utakmicu protiv Voždovca.

"Ne možete stavljati u protokol igrača koji je povređen, tako da nismo hteli da rizikujemo bez potrebe kada imamo Rakonjca, Mijatovića i Kataija koji mogu da odgovore zahtevima te pozicije. Sada je spreman, biće nam potreban u završnici i Kupu Srbije, verujem da će protiv Voždovca moći da odigra minimum 50 ili 60 minuta", naveo je.

Govoreći o protivniku, Milojević je rekao da Voždovac gaji poseban stil igre, koji uključuje posed od golmana, mnogo pasova i kratkih dodavanja, individualnih akcija krilnih igrača.

"Na nama je da nađemo način da njihovu igru neutrališemo i da nametnemo svoju", dodao je on.

On je ocenio da će igrači koji su ponikli u Zvezdinoj Omladinskoj školi, a sada nastupaju u ekipi Voždovca, imati dodatni motiv.

"Svakako da imaju motivaciju da pokažu, da pored toga što su izašli iz naše škole, da su možda zavredeli malo veću minutažu i pažnju. Međutim, motiv će biti prisutan i kod igrača Crvene zvezde, sa željom da trijumfuju, nastave pobednički niz i da se pokažu u što boljem svetlu", rekao je Milojević.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

U utorak žreb za polufinale Kupa Srbije
Fudbal

U prostorijama FSS

05.05.2023. 18:10

U utorak žreb za polufinale Kupa Srbije

Žreb polufinala Kupa Srbije u fudbalu biće održan u utorak, 9. maja u 13 sati u Beogradu, saopštio je Fudbalski savez Srbije (FSS).
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve