Svet
04.12.2021. 21:35
Tanjug

O Ukrajini

Bajden: Dugo ću razgovarati sa Putinom

Džo Bajden
Izvor: EPA / JIM LO SCALZO

Predsednik SAD DŽozef Bajden izjavio je da će sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom dugo razgovarati o rusko-ukrajinskoj krizi i da neće prihvatiti ruske "crvene linije".

"Svesni smo ruskih akcija već duže vreme i očekujem da ću dugo razgovarati sa Putinom", rekao je Bajden novinarima dok je odlazio na vikend u Kemp Dejvid, preneo je Rojters.

On je istakao da ne prihvata bilo čije "crvene linije".
 

"Ono što radim je da sastavljam ono što verujem da je najsveobuhvatniji i najsmisleniji skup inicijativa kako bi Putinu bilo veoma, veoma teško da nastavi i uradi ono oko čega su ljudi zabrinuti da će uraditi", rekao je Bajden ne ulazeći u detalje.
 

Više od 94.000 ruskih vojnika nalazi se u blizini ukrajinskih granica, saopštile su ukrajinske vlasti, pozivajući se na obaveštajne izveštaje koji ukazuju na to da Moskva možda planira vojnu ofanzivu velikih razmera za kraj januara.

Moskva je s druge strane optužila Ukrajinu i SAD za destabilizujuće ponašanje i nagovestila da se Kijev možda sprema da pokrene sopstvenu ofanzivu na istoku Ukrajine, što ukrajinske vlasti poriču.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Stopirana Bajdenova uredba o obaveznoj vakcinaciji
Vakcinacija, medicinski radnik

Luizijana

01.12.2021. 11:14

Stopirana Bajdenova uredba o obaveznoj vakcinaciji

Bajdenova administracija je sudskom odlukom blokirana da sprovede naredbu o obaveznoj vakcinaciji protiv kovida-19 više miliona zdravstvenih radnika u SAD, što je ključni deo državne strategije za kontrolu širenja korona virusa.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
11.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve