Svet
18.05.2021. 09:46

"Arsenal vakcina"

Bajden: SAD će podeliti svetu 20 miliona američkih vakcina

Džo Bajden predsednik Amerike
Izvor: EPA/Stefani Reynolds

Američki predsednik Džozef Bajden saopštio je juče da će poslati najmanje 20 miliona vakcina protiv Covid-19 drugim državama do kraja juna, što će biti prvi put da SAD dele američke vakcine koje su odobrene za domaću upotrebu, javlja Rojters.

Bajden je kazao da će poslati vakcine kompanija Fajzer, Moderna i Džonson i Džonson, a na to će dodati i 60 miliona doza vakcina AstraZeneke koje je ranije planirao da podeli drugim državama.

Za razliku od ostalih vakcina (Fajzer, Moderna, Džonson i Džonson), AstraZeneka još nije dobila odobrenje za upotrebu u SAD.

Džo Bajden predsednik Amerike
Izvor: EPA/Stefani Reynolds

"Kao što je za vreme Drugog svetskog rata Amerika bila arsenal demokratije, u borbi protiv kovida, naša nacija će biti arsenal vakcina", kazao je Bajden.

On je dodao da nijedna druga država neće podeliti više vakcina strancima nego SAD.

Bajden je bio pod velikim pritiskom sveta da podeli američke vakcine, ali je govorio da prvo mora da stavi pandemiju pod kontrolu u svojoj zemlji.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Da li Bajden pokušava Amerikancima da uskrati hamburgere?
Džo Bajden predsednik AMerike

Hrana i klimatske promene

17.05.2021. 10:08

Da li Bajden pokušava Amerikancima da uskrati hamburgere?

Pojedini republikanski zakonodavci i konzervativni komentatori i dalje iznose lažne tvrdnje da će plan predsednika Džozefa Bajdena o borbi protiv klimatskih promena primorati Amerikance da jedu manje mesa, piše Glas Amerike
Close
Vremenska prognoza
clear sky
34°C
01.08.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve