Svet
30.01.2023. 04:05
Beta

Olesja Krivcova

Devojka uhapšena zbog kritike rata u Ukrajini, dobila kućni pritvor

1
Izvor: Shutterstock

Devetnaestogodišnja devojka Olesja Krivcova iz ruskog regiona Arhangelsk je u kućnom pritvoru sa nanogicom nakon što je, kako je saopšteno, optužena da je na društvenim mrežama diskreditovala rusku vojsku i opravdavala terorizam.

Ruski zvaničnici dodali su Krivcovu na listu terorista i ekstremista, uporedo sa ISIS-om, Al Kaidom i Talibanima, zbog priče na Instagramu o eksploziji na Krimskom mostu u oktobru u kojoj kritikuje Rusiju zbog invazije na Ukrajinu.

Krivcova, studentkinja Arktičkog federalnog univerziteta u severozapadnom gradu Arhangelsku, optužena je da je diskreditovala rusku vojsku jer je na društveonj mreži VK kritikovala rat, prenosi CNN.

Studentkinja je u kućnom pritvoru u stanu svoje majke i zabranjeno je da koristi internet i bilo koje druge vidove komunikacije.

Lokalni šef Komunističke partije Aleksandar Novikov je na državnoj televiziji tinejdžerku nazivao budalom koju bi trebalo poslati na prve linije fronta u istočnom ukrajinskom regionu Donbasa kako bi mogla da "pogleda u oči borbe".

Krivcova se prošlog maja suočila sa administrativnom tužbom zbog diskreditacije ruske vojske jer je delila antiratne plakate pa je ponovljeno krivično delo iz istog člana pretvoreno u krivični postupak.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Putin: "Kampanja u Ukrajini ide pozitivnom dinamikom"
Vladimir Putin

Rat u Ukrajini

15.01.2023. 18:15

Putin: "Kampanja u Ukrajini ide pozitivnom dinamikom"

Ruski predsednik Vladimir Putin ocenio je da vojna kampanja u Ukrajini ide "pozitivnom dinamikom" posle objave o zauzimanju istočnog grada Soledara, što i dalje demantuje Kijev.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
11°C
25.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve