Svet
07.02.2023. 04:05
R. E.

"Lažne izjave"

Hari i Megan moraju na sud

Hari i Megan 6.2.2023.
Izvor: EPA / NEIL HALL

Samanta Markl, polusestra vojvotkinje od Saseksa, podnela je tužbu protiv Megan i traži 60.000 funti (nešto više od 67 hiljada evra) zbog stvari izrečenih u intervjuu sa Oprom Vinfri, u martu 2021. godine.

Samanta tvrdi da joj je reputacija narušena zbog "lažnih i zlonamernih" izjava, koje je Megan izrekla o njoj, kao i da je zbog toga bila izložena "poniženju, sramoti i mržnji celog sveta".

Samanta Markl formalno zahteva da i princ Hari, koji je takođe razgovarao sa Oprom Vinfri, svedoči pod zakletvom, kao i da se Megan izjasni po 38 tačaka, uključujući da prizna da ni pokojna kraljica Elizabeta, ni kralj Čarls nisu rasisti.

U jednoj od tačaka optužnice stoji da Megan treba da prizna da nije govorila istinu kada je rekla da je odrasla kao "jedinica, bez podrške drugih članova porodice" i da nije bila bliska sa svojom polusestrom, jer Samanta tvrdi da ju je redovno "vozila na zajedničke izlete".

Vojvotkinja traži da se slučaj odbaci, a njen advokat Majkl Džej Kamp kaže da Megan nije dala neke od izjava koje se navode u optužnici, a da su one koje jeste izrekla bile samo "njeno mišljenje". Pravni tim vojvode i vojvotkinje od Saseksa tvrdi da tužbi "nema mesta na sudu", jer bi Samantini navodi značili da je potrebno da porota definiše šta znači "bliska veza između sestara".

Advokat Kamp je podneo zahtev da se proces odloži, ali, ako slučaj bude odobren, suđenje bi moglo da se održi u januaru 2024, piše Independent.

Samanta Markl je poslednjih godina, putem štampe, često kritikovala svoju polusestru, a u januaru je dala intervju za BG News u kojem je dala svoje mišljenje i o princu Hariju, nakon što su objavljeni njegovi memoari.

"Mislim da mu manjka empatije, pokajanja i stida", rekla je tada Samanta.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Ne dolazite": Hari i Megan nepoželjni na krunisanju kralja Čarlsa
Hari i Megan 2.12.2022.

Zbog dokumentarca

12.12.2022. 15:48

"Ne dolazite": Hari i Megan nepoželjni na krunisanju kralja Čarlsa

Koalicija političkih velikana, visokih vojnih lica i cenjenih istoričara poručila je vojvodi i vojvotkinji od Saseksa da ne dolaze na ceremoniju krunisanja kralja Čarlsa sledeće godine.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
19°C
12.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve