Svet
20.12.2023. 18:50
R. E.

Jakov Milatović

Kakve je to važne ukaze za građane Crne Gore potpisao predsednik

1
Izvor: ATAIMAGES / R.R.

Crnogorski predsjednik Jakov Milatović potpisao je ukaze o proglašenju sporazuma iz Berlinskog procesa koji će, kako je rekao, doprineti ubrzanju evropskog puta Crne Gore, ali i unapređenju regionalne saradnje.

Jakov Milatović je na društvenoj mreži X podsetio da su sporazumi potvrđeni zakonima koje je Skupština Crne Gore donela na sednici održanoj 18. decembra.

On je objasnio da su potvrđeni sporazumi o slobodi kretanja na Zapadnom Balkanu sa ličnom kartom, o priznavanju profesionalnih kvalifikacija za doktore medicine, doktore stomatologije i arhitekte u kontekstu Centralnoevropskog sporazuma o slobodnoj trgovini.

Milatović je rekao da je potvrđen i Sporazum o priznavanju kvalifikacija u oblasti visokog obrazovanja na Zapadnom Balkanu.

"Sporazumi predstavljaju deo obaveza koje proizilaze iz Berlinskog procesa i njihovo potvrđivanje doprineće ubrzanju evropskog puta naše zemlje, ali i unapređenju regionalne saradnje", naveo je Milatović.

On je dodao da će građani Crne Gore biti u prilici da ostvaruju brojne benefite koji će proisteći iz primene tih sporazuma.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Uspostavljen direktan platni promet između Srbije i Crne Gore
srbija crna gora zastave srbija i crna gora

Lepa vest

11.12.2023. 13:00

Uspostavljen direktan platni promet između Srbije i Crne Gore

Transakcije između građana i privrede Srbije i Crne Gore od ovog ponedeljka se mogu realizovati direktno – brže, jeftinije i neposredno, jer je uspostavljen direktan platni promet između dve države, izjavila je guverner Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
19.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve