Svet
26.11.2021. 17:50
Tanjug

Hrvatska

"Kad je ovaj to rekao?": Novi sukob na relaciji Plenković - MIlanović

Zoran MIlanović i Andrej Plenković
Izvor: EPA / ANTONIO BAT

Hrvatski premijer Andrej Plenković komentarisao je današnju izjavu predsednika Zorana Milanovića, da je povećana cena za francuske borbene avione sa 999 miliona na gotovo 1,2 milijarde evra skandal, rekavši da mu je smešno da se šef države oglašava pošto je predsednik Francuske Emanuel Makron napustio Hrvatsku.

"Smešno je, juče je bio srećan a danas mu je to skandal", rekao je Plenković i upitao zašto je Milanović čekao da Makron odleti pa da reaguje.

Plenković se osvrnuo i na kritike da je novac s kojim će se kupiti borbeni Rafali trebalo potrošiti na bitnije stvari, prvenstveno na zdravstveni sistem.

"Zdravstveni sistem funkcioniše, nikad ga korona nije dovela na ivicu funkcionalnosti. Kod nas su zdravstvene usluge dostupne i u poređenju s nekim drugim sistemima gotovo pa besplatne", rekao je Plenković i dodao:

"Iskorak koji smo napravili juče, kupovina aviona Rafli, najmodernija tehnologija koja postoji, saradnja sistema Francuske i Hrvatske, doprinos temi evropske odbrane, kapacitet odvraćanja u smislu pomisli bilo koga da ugrožava naše granice, to je toliko jak iskorak da možemo biti jako zadovoljni".

Plenković je rekao da se PDV na nešto što je korišćeno ne plaća, plaća se na komercijalni deo, ali to država plaća sama.

Što se tiče indeksacije cena, to je sve bilo iskomunicirano, ali ljudi to ne žele da čuju, rekao je Plenković i dodao da 111 milijuna kuna odlazi na PDV.

"Kad je ovaj (Milanović) to rekao? Ne znam… Ako je juče bio srećan, a danas je skandal, što je čekao da Makron odleti pa da reaguje? Malo mi je to smešno”, komentarisao je Plenković. Naglasio je da je ''cena za Rafale fantastična za proizvod koji dobijamo”, naveo je premijer.
 

Dodao je još da ga nije briga šta Milanović priča i da nema pojma ni da ima konferenciju za novinare.

"Sreo se s Makronom. Dobio je dokument, pripremu i informaciju. Smešno je da se javlja nakon sastanka i nešto grinta. Trebao bi da bude srećan", rekao je Plenković, prenela je zagrebačka N1 tv.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vučić o Milanoviću: Smetam mu ja i taj problem ćemo rešiti
Aleksandar Vučić

"Neću ga vređati"

21.09.2021. 14:46

Vučić o Milanoviću: Smetam mu ja i taj problem ćemo rešiti

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je danas da razume hrvatskog kolegu Zorana Milanovića, koji je u Njujorku za njega izjavio da je bio "jedan od najistaknutijih ratnih huškaca 90-ih" i da je prepreka Srbiji za ulazak u EU.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
0°C
30.01.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve