Svet
29.12.2021. 15:57
Tanjug

Od 2. januara

Nova pravila za ulazak u Crnu Goru

Zastava Crne Gore
Izvor: Shutterstock

Crna Gora od 2. januara naredne godine pooštrava mere za ulazak u ovu zemlju svojim i stranim državljanima, a u svakom slučaju obaezan je PCR test ne stariji od 72 sata ili brzi antigenski ne stariji od 48 sati.

Kako je saopšteno iz Ministarstva zdravlja, crnogorski državljani i stranci mogu da uđu preko svih graničnih prelaza uz posedovanje jednog od dva dokaza iz kovid potvrde.

A to je da imaju potvrde o potpunoj vakcinaciji propisanim brojem doza vakcina protiv korona virusa, i da od druge doze vakcine nije prošlo više od šest meseci.

Druga varijanta je da imaju dokaz da je osoba prebolela COVID-19 i da je prošlo ne manje od 10 dana i ne više od 180 dana od pozitivnog PCR ili brzog antigenskog testa.

U oba slučaja mora se pojedovati ili negativan PCR test koji nije stariji od 72 sata ili brzi antigenski koji nije stariji od 48 sati.

To, kako se navodi, znači da više nije moguć ulazak u Crnu Goru samo sa negativnim testom.

"Državljani Crne Gore i stranci sa privremenim boravkom mogu da uđu u zemlju bez ovih dokaza, ali uz određivanje samoizolacije u trajanju od 10 dana koju je moguće prekinuti najranije nakon tri dana posle negativnog PCR testa", navodi se u saopštennju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
19.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve