Svet
07.10.2021. 16:10
Tanjug

Stoltenberg

"Odnosi NATO i Rusije nisu ovakvi bili od Hladnog rata"

Stoltenberg
Izvor: AP POOL / VIRGINIA MAYO / POOL

Odluka NATO o proterivanju osam pripadnika misije Rusije iz Alijanse nije povezana ni sa jednim konkretnim događajem, ali Alijansa mora da bude oprezna pred "malignim" ruskim aktivnostima, izjavio je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.

On je na konferenciji za novinare, dan posle proterivanja ruskih diplomata, objavio da je reč o osam "neprijavljenih ruskih obaveštaajca".

"Ova odluka nije povezana sa nekim konkretnim događajem ali već neko vreme svedoci smo povećanja maligne ruske aktivnosti i zato moramo da budemo oprezni", rekao je Stoltenberg.

On je dodao da aktivnosti osam ruskih diplomata nisu bile u skladu sa njihovim akreditacijama, prenosi Rojters.

Stoltenberg je ocenio da su odnosi NATO i Rusije na najnižem nivou od kraja Hladnog rata.

Stoltenberg
Izvor: AP POOL / VIRGINIA MAYO / POOL

"Tako je zbog ponašanja Rusije. Videli smo njihove agresivne akcije", rekao je on i dodao da će NATO nastaviti sa svojim pristupom na "dva koloseka" prema Rusiji kada je reč o odbrani i dijalogu.

Prethodno su iz Moskve poručili da su odluka NATO-a o proterivanju ruskih diplomata i optužbe za neprijateljske aktivnosti potpuno poremetile šanse za normalizaciju odnosa i nastavak dijaloga.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Moram da podsećam Lavrova da nije ministar odbrane"
Sergej Lavrov i vladimir putin

Vladimir Putin

22.08.2021. 13:54

"Moram da podsećam Lavrova da nije ministar odbrane"

Predsednik Rusije Vladimir Putin ocenio je da rusko ministarstvo spoljnih poslova ima aktivnu, ofanzivnu poziciju i da diplomatija deluje veoma pragmatično, upravo u nacionalnim interesima Rusije.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
4°C
06.12.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve