Svet
23.10.2021. 20:05
Tanjug

Princ Čarls

"Potrebna brža akcija protiv klimatskih promena"

Princ Čarls
Izvor: PA POOL / Brian Lawless / POOL

Britanski princ Čarls, izjavio je na ekološkom savetovanju u Saudijskoj Arabiji da postoji "opasno malo prostora" za ubrzanje akcije protiv klimatskih promena.

Pozivajući se na stručne analize, on je rekao da Konferencija UN o klimatskim promenama COP 26, koja treba da počne krajem ovog meseca u Glazgovu, mora da ima "nacionalno definisane doprinose" (NDC) sa "jasnim osnovnim linijama delovanja" i ciljevima da se postigne nulta emisija do 2050. godine, prenosi Rojters.

On se obratio forumu Saudijske zelene inicijative, na kojem su i najveći saudijski izvoznici nafte potvrdili da im je cilj da dostignu nultu neto emisiju štetnih gasova do 2060. godine.

Princ Čarls je izrazio uverenje da će Saudijska zelena inicijativa i šira Zelena inicijativa Bliskog istoka, kojoj će Rijad biti domaćin u ponedeljak, pomoći da se ubrza napredak koji je već postignut.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Princ Čarls: Razumem bes klimatskih aktivista
Princ Čarls

"Problem je u..."

11.10.2021. 11:17

Princ Čarls: Razumem bes klimatskih aktivista

Britanski princ Čarls je poručio da razume zašto klimatski aktivisti iz organizacija poput "Extinction Rebellion" izlaze na ulice, zahtevajući preduzimanje akcija u borbi protiv klimatskih promena.
Close
Vremenska prognoza
mist
7°C
08.12.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve