Svet
16.05.2022. 15:38
Beta

Predsednik Rusije

Putin: Širenje NATO na Švedsku i Finsku izazvaće reakciju Rusije

Vladimir Putin
Izvor: AFP POOL POOL / ALEXANDER NEMENOV / POOL

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da priključivanje Finske i Švedske Servernoatlantskoj alijansi ne predstavlja za Rusiju neposrednju pretnju, ali da će širenje NATO izazvati reakciju Rusije.

"Što se tiče proširenja (NATO), uključujući ulaskom novih članica, Finske i Švedske, Rusija nema problem sa tim državama", rekao je Putin na sednici Saveta ODKB u Kremlju, na kojoj su učestvovali lideri Jermenije, Belorusije, Kazahstana, Kirgizije i Tadžikistana, preneo je Kremlj.

Putin je naveo da za Rusiju "ne postoji neposredna pretnja", ali je upozorio da će širenje vojne infrastrukture na teritoriju Finske i Švedske svakako izazvati odgovor Moskve.
 

"Na osnovu pretnji koje će nam biti stvorene pogledaćemo šta će biti. To jest, u stvari, problemi se stvaraju bez razloga. Reagovaćemo u skladu sa tim", rekao je Putin
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Finska i Švedska su dobrodošle"
Jens Stoltenberg

Jens Stoltenberg

28.04.2022. 17:05

"Finska i Švedska su dobrodošle"

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da su Finska i Švedska dobrodošle ukoliko odluče da se pridruže vojnoj alijansi 30 država i da bi mogle da postanu članice prilično brzo.
Close
Vremenska prognoza
light rain
21°C
20.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve