Svet
28.06.2021. 23:15
Tanjug

Moskva donela odluku

QR kod kao ulaznica za restorane i kafiće

Korona u Rusiji
Izvor: EPA / YURI KOCHETKOV

U Moskvi će od danas u restorane i kafiće moći da idu samo građani koji su primili vakcinu protiv koronavirusa, oni koji su preležali COVID-19 u poslednjih šest meseci i oni koji imaju negativan PCR test ne stariji od tri dana, predviđeno je uredbom gradonačelnika Sergeja Sobjanjina.

Građani će to da su vakcinisani, da su preležali COVID-19 ili imaju negativan dokazivati QR kodom prilikom ulasa u restoran, a potvrde na papiru neće važiti, prenosi Tas s.

Kada je reč o vakcinisanima, QR kod će dobijati samo građani koji su potpuno vakcinisani, odnosno primili obe doze vakcine kada je reč o dvokomponentnim vakcinama ili jednu dozu vakcine koja je jednokomponentna.

Poštujući ova pravila, ugostiteljski objekti u glavnom gradu Rusije moći će da rade 24 sata, razmak između stolova mohi će da bide manji od 1,5 metara, a gosti neće morati da nose maske i rukavice, objasnio je zamenik gradonačelnika zadužen za trgovinu i usluge Aleksej Nemerjuk.

Zaposleni u ugostiteljskim objektima i dalje će nositi rukavice i maske.

korona rusija
Izvor: EPA / MAXIM SHIPENKOV

Nemerjuk je dodao da ugostiteljski objekti koji ne mogu da obezbede očitavanje QR koda od danas mogu da pružaju samo usluge za poneti i dostavu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Delta soj "ne mari" za leto?
maska, korona, plaža, more

Mračne sumnje virusologa

24.06.2021. 09:41

Delta soj "ne mari" za leto?

Austrijski virusolog Norbert Novotni upozorava da bi delta soj korona virusa mogao da upropasti ovo leto. Čini se, kaže, da se ovaj soj ne pridržava sezonskog efekta, te je rezistentniji na toplotu i 60 odsto zarazniji.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
17°C
28.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve