Svet
11.02.2024. 09:10
Beta

Benjamin Netanjahu

"Pobeda je na domaku"

1
Izvor: BETA/REUTERS POOL / RONEN ZVULUN / POOL

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izjavio je da će izraelska vojska obezbediti "bezbedan prolaz za civilno stanovništvo" pre očekivanog napada na Rafu, najjužniji grad u pojasu Gaze, odbacivši bojazan od "katastrofe".

Uprkos upozorenjima u međunarodnoj zajednici na potencijalno krvoproliće u gradu u koji se sklonilo više od milion raseljenih Palestinaca izraelski lider je izjavio da je ofanziva ključna za slamanje Hamasa, ekstremističke organizacije koja vlada Gazom više od 16 godina.

"Pobeda je na domaku. Mi ćemo to uraditi. Mi ćemo stići do preostalih terorističkih bataljona i Rafe, koja je poslednji bastion, mi ćemo to uraditi", rekao je Netanjahu.

"Uradićemo to obezbeđujući bezbedan prolaz za civilno stanovništvo tako da mogu da odu. Radimo na detaljnom planu da to uradimo", dodao je Netanjahu.

On je kritikovao pozive Izraelu da izbegne vojnu ofanzivu u Rafi.

"Oni koji kažu da ni pod kojim uslovima ne bi trebalo da uđemo u Rafu u osnovi govore izgubite rat. Ostavite Hamas tamo", dodao je Netanjahu.

U Rafu na granici s Egiptom sklonili su se raseljeni Palestinci koji su pobegli od rata između Izraela i Hamasa započetog 7. oktobra napadima "hamasovaca" na južnu izraelsku teritoriju, kada je ubijeno oko 1.200 ljudi, većinom civila i u Gazu odvedeno oko 250 talaca.

U osvetničkim izraelskim napadima ubijeno je više od 28.000 Palestinaca, većinom žena i dece.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ministar odbrane Izraela o tome do kada će trajati operacije u Gazi
1

Iznenađeni?

05.02.2024. 23:05

Ministar odbrane Izraela o tome do kada će trajati operacije u Gazi

Izraelski ministar odbrane Joav Galant najavio je da će nastavak operacija izraelske vojske na severu Gaze trajati mesecima i da vojska planira da nastavi svoju ofanzivu i na jugu dok Izrael ne bude potpuno vladao čitavom teritorijom.
Close
Vremenska prognoza
overcast clouds
15°C
04.03.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve