Svet
04.12.2021. 11:45
Tanjug

Marija Zaharova

"Sirija, Libija, Irak, Jugoslavija - otvorena oružana agresija NATO na čelu sa SAD"

Marija Zaharova
Izvor: REUTERS POOL / MAXIM SHEMETOV / POOL

Sjedinjene Države treba da počnu od sebe ako su odlučile da traže zemlje koje krše međunarodno pravo, rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Ona je reagovala na izjavu američkog državnog sekretara Entonija Blinkena da NATO ne planira agresiju protiv Rusije i da je jedina "agresija koja se mogla videti prethodnih godina dolazila od Rusije".
 

"Sirija, Libija, Irak, Jugoslavija - otvorena oružana agresija NATO na čelu sa SAD. U Ukrajini imamo rukovodstvo antiustavnih prevrata koje su realizovali SAD zajedno sa NATO i EU", navela je ona, prenosi Sptnjik.
 

Podsetila je da su na Kubi, u Nikaragvi i Belorusiji sprovedeni pokušaji svrgavanja vlasti uz elemente hibridnog rata koji su sprovodile Amerika i zemlje NATO.

Ona je ocenila da je su za NATO rutina stotine specijalnih operacija, čiji je cilj mešanje u unutrašnje stvari suverenih država i promena političke agende.

"Tako da ovakve izjave državnog sekretara nisu ništa drugo do neuspešan pokušaj stvaranja ideološke baze za Samit demokratije. Ako su u Stejt departmentu odlučili da nađu agresore koji krše međunarodno pravo, onda partneri taj proces treba da započnu pred ogledalom", zaključila je Zaharova.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zaharova: SAD podrivaju međunarodne napore dajući oružje Prištini
Marija Zaharova

"Zabrinuti smo"

17.06.2021. 17:33

Zaharova: SAD podrivaju međunarodne napore dajući oružje Prištini

Sjedinjene Američke Države, isporučujući oružje i vojnu tehniku vlastima u Prištini, otvoreno potkopavaju međunarodne napore za osiguranje mira i stabilnosti na Balkanu, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
19.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve