Svet
09.10.2021. 19:05
Tanjug

Putovanja

Šta je potrebno za ulazak u Ameriku

Amerika, Njujork
Izvor: Shutterstock

SAD će prihvatiti dolazak stranih državljana koji su vakcinisani vakcinama zvanično odobrenim od strane nacionalne Agencije za hranu i lekove (FDA) ili Svetske zdravstvene organizacije (SZO), saopšteno je iz Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).

Bela kuća je 20. septembra najavila da će SAD u novembru ukinuti ograničenja na putovanja za potpuno vakcinisane građane iz 33 zemlje uključujući Kinu, Indiju, Brazil i većinu evropski država, ali tada nije precizirano koje će vakcine biti prihvaćene, prenosi Rojters.

Predstavnica CDC izjavila je sinoć da šest vakcina koje su odobrene za hitnu upotrebu od strane FDA ili od SZO zadovoljavaju kriterijume za putovanje u SAD.

Američke avio-kompanije su izrazile zadovoljstvo odlukom CDC da se odobre putovanja vakcinisanim putnicima iz inostranstva.

Iz nekih zemalja je vršen pritisak na Bajdenovu administraciju da prihvati vakcine odobrene od stranje SZO, s obzirom na to da se preparati koje je odobrila FDA ne koriste masovno u svim zemljama.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Upozorenje Stejt departmenta: Ako planirate putovanje u BiH...
bosna

Korona ali i terorizam

31.08.2021. 18:05

Upozorenje Stejt departmenta: Ako planirate putovanje u BiH...

Stejt department izdao je nova upozorenja za Amerikance koji putuju u Bosnu i Hercegovinu, zbog korona virusa, ali i mogućih terorističkih napada.
Close
Vremenska prognoza
thunderstorm with light rain
20°C
28.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve