Svet
27.01.2024. 10:30
R. E.

Sud u Njujorku

Stigla presuda: Tramp mora da plati novinarki 83,3 miliona dolara odštete

1
Izvor: Beta / FR171758 AP / Yuki Iwamura

Sud u Njujorku naložio je bivšem američkom predsedniku Donaldu Trampu da isplati 83,3 miliona dolara odštete Džin Kerol, koja ga je optužila da joj je uništio reputaciju novinarke od poverenja.

Džin Kerol optužila da je Trampa da je uništio njenu reputaciju novinara od poverenja negiranjem da ju je silovao pre skoro tri decenije.

Porota je naložila bivšem predsedniku SAD, koji želi ponovo da se kandiduje za tu poziciju, da plati novinarki 18,3 miliona dolara odštete i 65 miliona dolara kazne.

Osamdesetogodišnja Kerol je tužila Trampa u novembru 2019. zbog toga što je poricao da ju je silovao u kabini robne kuće "Bergdorf Gudman" na Menhetnu.

Porotu su činile sedam muškaraca i dve žene i njima je bilo potrebno manje od tri sata da donesu odluku, prenose američki mediji.

1
Izvor: Beta / AP / Ted Shaffrey

U maju 2023. druga porota je naložila Trampu da plati Kerol pet miliona dolara jer je klevetao i seksualno zlostavljao, a bivši predsednik SAD se žalio na tu odluku.

Tramp je napustio sudnicu neposredno pre završnih reči Kerolinog advokata, a nakon izrečene presude izjavio je da je sve to "apsolutno smešno".

On je rekao da "100 odsto ostaje pri svojoj ranijoj izjavi, u kojoj je tvrdio da nije kriv ni za jednu od optužbi protiv njega", a njegov pravni tim odmah je naveo da će se žaliti na donesenu odluku.

"U potpunosti se ne slažem sa obe presude i žaliću se na ceo ovaj lov na veštice koji je režirao Bajden, fokusiran na mene i Republikansku stranku. Naš pravni sistem je van kontrole i koristi se kao političko oružje. Oduzeta su sva prava na prvi amandman. Ovo nije Amerika!", poručio je putem društvenih mreža Tramp.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Najveći lov na veštice svih vremena"
1

Tramp o suđenju

02.10.2023. 17:34

"Najveći lov na veštice svih vremena"

Bivši predsednik SAD Donald Tramp u ponedeljak je, po dolasku u sudnicu u saveznoj državi Njujork, kritikovao sudski proces koji se protiv njega vodi po optužbi za poslovne malverzacije, tvrdeći da je reč o politički motivisanoj "prevari".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
28.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve