Svet
06.10.2021. 09:49
Tanjug

Slovenija

Sve na jednom mestu: Protesti, suzavac, vodeni topovi i Samit EU-ZB

Protest u Sloveniji
Izvor: AP / Petr David Josek

U delovima Ljubljane, na području Bleda i na Brdu kod Kranja važi zabrana kretanja, zbog antivladinih protesta koji se danima održavaju u Sloveniji zbog vladinih mera i uvođenja kovid potvrda.

Zabrana kretanja u određenim područjima je na snagu stupila juče i važiće i danas zbog održavanja samita EU-Zapadni Balkan.

Prema policijskim podacima, nakon jučerašnjeg protesta u centru Ljubljane privedeno je 25 osoba, a protestovalo je oko 3.000, prema kojima je nakon više upozorenja da se raziđu upotrebljen suzavac i vodeni topovi ali i patrone sa penom, konjica i psi.

Kako prenose slovenački mediji, učesnici protesta su ozbiljno prekršili javni red, bacajući razne predmete na vozila i policajce.

Od 25 privedenih osoba, tri su zadržane, dve su zatražile lekarsku pomoć, a šest policajaca je lakše povređeno.

Mediji prenose da je policija uhapsila i Zorana Stevanoviča, lokalnog političara iz Kranja.

Zbog primene prinudnih sredstava za danas su zakazani novi protesti, a direktor uniformisane policije Danijel Lorbek rekao je da će prinudna sredstva primeniti i danas ako za to bude bilo potrebe.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

I Slovenija će praviti vakcinu protiv korone?
vakcine, vakcinacija

Novartis

22.09.2021. 16:05

I Slovenija će praviti vakcinu protiv korone?

Slovenačka vlada je u pregovorima sa švajcarskom farmaceutskom kompanijom "Novartis" o proizvodnji vakcina protiv kovida-19 u Sloveniji, piše ljubljanski list "Delo".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
23.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve