Svet
29.08.2021. 15:25
Tanjug

Avganistan

Talibani ubili pevača: "Islam ne dozvoljava muziku"

avganistan, 29. 8. 2021.
Izvor: EPA / STRINGER

Prema navodima ministra u bivšoj vladi, talibani su ubili avganistanskog pevača Favada Andarabija samo nekoliko dana nakon što su poručili da će zabraniti puštanje muzike na javnim mestima.

"Pevač Favad Andarabi je brutalno ubijen u selu Andarab blizu doline Pandžšir, gde deluju snage pokreta otpora protiv talibana", objavio je na Twitteru bivši avganistanski ministar unutrašnjih poslova Masud Andarabi.

Talibani su zabranili puštanje muzike u javnosti, a njihov portparol Zabihulah Mudžahid je izjavio za Njujork Tajms da je muzika zabranjena u islamu.

"Muzika je u islamu zabranjena, ali nadamo se da možemo da ubedimo ljude da ne rade takve stvari, umesto da vršimo pritisak na njih“, rekao je Mudžahid.

Najveća avganistanska pop pevačica Arjana Sajid objavila je 21. avgusta na Instagramu da je uspela da pobegne iz zemlje i da je na putu za Istanbul.

 

 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šta se sa povratkom talibana menja na geopolitičkoj mapi
Talibani

Nova "Velika igra“

29.08.2021. 08:05

Šta se sa povratkom talibana menja na geopolitičkoj mapi

Odluka SAD da se NATO povuče iz Avganistana za mnoge predstavlja dvostruki udar na alijansu jer je razgolićeno u kolikoj meri je NATO zavisan od Amerike, uz nove sumnje o budućoj američkoj spremnosti da obezbedi podršku saveznicima. A to na dnevni red ponovo stavlja ideju francuskog predsednika Makrona o „strateškoj autonomiji“ Evrope.
Bajdenov Vijetnam

Povlačenje iz Avganistana

Avganistan, vojska, 25. 7. 2021.
26.07.2021. 18:00

Bajdenov Vijetnam

Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
07.10.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve