Svet
30.07.2021. 12:27
Tanjug

Isak Hercog

Treća doza za premijera: Ponosan sam što smo prvi u tome

Isak Hercog, 30. 7. 2021.
Izvor: AP POOL / MAYA ALLERUZZO / POOL

Izraelski predsednik Isak Hercog primio je treću vakcinu protiv korona virusa, čime je počela kampanja za davanje pojačanih doza osobama starijim od 60 godina, u okviru napora da se uspori širenje visoko zarazne delta varijante.

Herzog (60) je primio buster dozu Fajzer/Biontek vakcine protiv kovid 19 u Medicinskom centru Šeba u Tel Avivu i poručio da je ponosan što započinje inicijativu za pojačanu vakcinaciju koja je od presudnog značaja za, kako je rekao, što je više moguće, normalnih životnih okolnosti u veoma izazovnoj pandemiji, prenosi Rojters.

Premijer Naftali Benet, koji je bio u društvu predsednka, pozvao je na važnost poštovanja pojačanih mera u borbi protiv pandemije kovid-19 i obećao da će Izrael podeliti sve informacije koje bude prikupio iz ove inicijative.

"Izrael je pionir u uvođenju treće doze za osobe od 60 godina i starije. Borba protiv pandemije kovid-19 je globalna borba, a jedini način da u njoj pobedimo je da to uradimo zajedno", poručio je Benet.

Ljudi stariji od 60 godina u Izraelu koji su imunizovani pre više od pet meseci mogu da prime treću vakcinu.

Više od 57 odsto od 9,3 miliona stanovnika i 80 odsto populacije starije od 40 godina je u potpunosti imunizano,a zahvaljujući vakcinaciji Izrael je otvorio ekonomiju pre drugih zemalja.

Trenutno se beleži nagli skok zaraženih novim delta sojem virusa, sa preko 2.000 novih dnevnih slučajeva koji su evidentirani čak i među vakcinisanima.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Prof. dr Slobodan Savić: Vakcina bi trebalo da je obavezna
Slobodan Savić

Intervju

26.07.2021. 15:00

Prof. dr Slobodan Savić: Vakcina bi trebalo da je obavezna

Mogu donekle da shvatim običan svet, ali nikako da zdravstveni radnici, bilo koji lekari, medicinske sestre, imaju odbojan stav. Ne znam tačan broj, podaci su vrlo neujednačeni, ali u nekim zdravstvenim ustanovama zaista imate ozbiljno zabrinjavajući mali procenat vakcinisanih.
Close
Vremenska prognoza
light rain
21°C
27.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve