Svet
25.05.2023. 15:47
R.E.

Holandija

Čuvena Crvena četvrt u Amsterdamu više neće biti ista

Amsterdam
Izvor: ANP / Ramon van Flymen

Femke Halsema, gradonačelnica Amsterdama, obećala je da će "očistiti" gradsko područje poznatije kao Crvena četvrt i kako stvari stoje preduzela je prve korake.

Naime, u Amsterdamu je stupila na snagu zabrana pušenja marihuane na ulicama amsterdamske Crvene četvrti. 

U delovima četvrti poznatoj po bordelima, seks klubovima i kafićima u kojima se prodaje i konzumira marihuana, postavljeni su znakovi upozorenja - kazna 100 evra. Ovoliku kaznu će platiti oni koji budu kršili pravila koja su tek stupila na snagu. 

Crvena četvrt  godišnje privuče milione turista, što je dobro po turizam, međutim događaji u ovoj četvrti ometaju normalan život lokalnog stanovništva.

Gradonačelnica Amsterdama Halsema obećala je, takođe, da će poboljšati uslove rada i življenja za seksualne radnice te planira da smanji kriminal i preteranu upotrebu droga i alkohola u četvrti.

U toku su rasprave o tome da se seksualne usluge i marihuana izmeste iz središta grada, no tome se protive stanovnici lokacija koje su predložene kao alternativa.

Međutim i pored stupanja na snagu novog zakona, u Crvenoj četvrti i u ostalim delovima Amsterdama i dalje će smeti da se puši marihuana na terasama i u kafićima koji prodaju marihuanu i hašiš.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Grad na dva točka je dobio garažu za bicikle POD VODOM (VIDEO)
bicikl

Amsterdam

27.01.2023. 10:38

Grad na dva točka je dobio garažu za bicikle POD VODOM (VIDEO)

Iako je Holandija nadaleko poznata po razvijenoj infrastrukturi za bicikliste, novi biciklistički parking podiže nacionalnu opijenost na potpuno drugi nivo.
Close
Vremenska prognoza
overcast clouds
24°C
24.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

OI 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Euro 2024

Vidi sve