U fokusu
12.02.2024. 18:00
R.E.

Novi Sad

Kako je bilo na SAJMU ZAVIČAJA (FOTO)

sajam zavicaja
Izvor: Ministarstvo odbrane

Sajam zavičaja, manifestacija koju organizuju Fond za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu i Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu pokrajinske vlade, otvoren je na Novosadskom sajmu.

Ministar odbrane Miloš Vučević ocenio je na otvaranju petog po redu Sajma zavičaja da identitetska pitanja kao što su kultura i zajedništvo ne mogu da budu sputani administrativnim merama i barijerama i da državne granice ne mogu srpskom narodu da zabrane da govori istim jezikom, ima istu kulturu, veru i tradiciju.

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić kazao je da je Sajam zavičaja mesto okupljanja Srba iz regiona, te da su na njemu pristuni izlagači, zavičajna udruženja, kulturno-umetnička društva i institucije iz cele Srbije, Republike Srpske, BiH, Crne Gore, Severne Makedonije, Hrvatske, Mađarske i Rumunije na više od 160 štandova.

Pored zamenika gradonačelnika Novog Sada Igora Crnobarca, otvaranju su prisustvovali i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković i direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Brnabić i Ming uz vatromet dočekali Kinesku Novu godinu (FOTO)
1

Dve države,jedna porodica

09.02.2024. 20:10

Brnabić i Ming uz vatromet dočekali Kinesku Novu godinu (FOTO)

Vatrometom i karnevalskom paradom u Beogradu, kojima su prisustvovali predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i ambasador Kine u Srbiji Li Ming, svečano je obeležen doček Kineske Nove godine.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
27.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve