Vesti
12.04.2023. 15:08
Beta

Gradonačelnik Beograda

Šapić: "Nisam rekao da će svi imati kanalizaciju"

1
Izvor: Beta / BEOINFO

Gradonačelnik Beograda izjavio je da će građani naselja Krnjača na mesečnom nivou dobijati informacije dokle se stiglo sa planiranjem i izgradnjom kanalizacije, ali da je neće dobiti svi na levoj obali Dunava.

"Nisam rekao da će svi imati kanalizaciju. Ja sam pitao hoće li svi da imaju, rekli su mi ne. Onda sam rekao da moramo odmah da uđemo u projektovanje, kako idu ovi radovi, moramo odmah da probamo da ovde obezbedimo elementarne uslove za život stanovnicima ove leve obale Dunava, koja se širi velikom brzinom. Ovo je ovde potpuno grad za sebe", rekao je Šapić a prenela televizija N1.

Šapić je tokom predstavljanja projekta odvođenja otpadnih voda u opštini Palilula i razgovora sa građanima Krnjače, rekao da je zadužio gradskog menadžera Miroslava Čučkovića da se svakog 10. u mesecu sastaje sa njima, kako bi ih informisao o projektima.

Govoreći o tom projektu, rekao je da će u okviru njega do početka juna biti urađena crpna stanica i da će moći da crpi "svu kanalizaciju koju grad bude uradio".

Gradonačelnik je kazao i da se ubrzava projekat tunela koji bi trebalo da ide od Ulice despota Stefana do Ekonomskog fakulteta i novog mosta koji će biti građen umesto Starog savskog.

"Vi odavde, da biste išli na Novi Beograd, nećete više morati okolo. Pređete Pančevac, uđete u tunel i eto vas tamo kod Hajata i Sava centra, što je delovalo nezamislivo", rekao je Šapić.

On je naveo i da Pančevački most "mora da se sređuje", ali da to nije u nadležnosti grada.
 

"Ne možete ni njega da zatvorite jer nema alternativa. Most na Vinči koji treba da se radi, obilaznica, to su sve stvari koje ovaj deo grada treba da učine zaista jednakim kao svaki drugi deo grada", kazao je Šapić.

Stanovnici Krnjače od marta povremeno blokiraju Zrenjaninski put, gde izražavaju nezadovoljstvo što taj deo grada još uvek nema rešen problem kanalizacije, što im je nekoliko godina ranije obećao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šapić najavio krivične prijave zbog "širenja panike"
Šapić

Gradonačelnik Beograda

06.04.2023. 19:15

Šapić najavio krivične prijave zbog "širenja panike"

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić je rekao da se utvrđuje ko je u medijima "širio paniku" izjavama da biti poplave zbog radova na Savskom nasipu u novobeogradskim blokovima.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve