Vesti
13.04.2023. 13:45
Beta

Aleksandar Vučić

"Biće vam Kurti gradonačelnik, ali bar će stvari biti očigledne"

1
Izvor: BETAPHOTO / MILOS MISKOV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u četvrtak da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti "po svaku cenu želi da izazove skobe i ne zanima ga da formira Zajednicu srpskih opština, samo da bude prazna ljuštura".

"Nećemo pristati na njihove prevare", rekao je Vučić, u Raškoj, tokom sastanka sa političkim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije.

On je naveo da najveći deo zemalja sa Zapada ne interesuje ZSO ni opstanak srpskog naroda, već "samo kad ćemo da de fakto ili de jure da priznamo Kosovo kao nezavisno".

Obraćajući se predstavnicima Srba sa KiM, on je naveo da zna da su "doneli odluku ne izlaze na izbore na severu Kosova" i pozvao "sve da budu jedinstveni".

"Biće vam Kurti gradonačelnik, ali bar će biti stvari očigledne", rekao je Vučić, navodeći da u opštinama na severu Kosova živi tek neki, najmanji, procenat Albanca, mada će glasati.

Vućić je rekao da Kurti insistira na izborima na severu Kosova kako bi posle rekao da Severna Mitrovica, Zubin Potok, Leposavić nisu srpske opštine pa ne mogu da formiraju ZSO.

On je naveo i da je Beograd uputio više nego kompromisan predlog o registarskim tablicama za kola, ali ako to ne bude prihvaćeno, odgovor će biti "ozbiljan prema strani koja koristi silu i maltretira Srbe".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ivica Dačić o implementaciji evropskog predloga
1

Ministar spoljnih poslova

11.04.2023. 15:05

Ivica Dačić o implementaciji evropskog predloga

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da se Srbija obavezala da implementira principe evropskog predloga do crvenih linija, u ocenu da je dobro da se vodi dijalog oko svega što nije priznanje Kosova.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve