Vesti
14.05.2023. 17:05
Beta

Aleksandar Vučić

"U Beogradu neće biti novog Majdana"

1
Izvor: BETAPHOTO / Ana Slovic

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je optužio deo opozicije da želi vlast bez izbora, te naveo da u Beogradu "neće biti novog Majdana", odnosno smene vlasti posle protesta na ulicama i oružanih sukoba poput onog 2014. na trgu Majdan u ukrajinskom gradu Kijev.

Vučić, koji je i predsednik vladajuće Srpske napredne stranke ponovo optužio deo opozicije da politizuje te tragedije, i rekao da je država preduzela niz mera kako bi se preventivno delovalo.

"Neće biti Majdana u Beogradu. Neću da prihvatim da frustrirani lideri opozicije koji ne mogu da pobede na izborima i koji se ponašaju kao najgore hijene to (traže)", rekao je on ne precizirajzući na koga misli.
 

Kazao je da "neki misle" da se na vlast dolazi upadom "u neke prostorije", te dodao da sada gleda "te besmislene snove o Majdanu, o 5.oktobru (2000. u Beogradu)".

Vučić je rekao da je "5.oktobar", odnosno demonstracije građana u Beogradu koji su 2000. godine dovele do smene vlasti Slobodana Miloševića, bio zasnovan na "nekim izbornim rezultatima".

Kako je kazao, nije bilo sumnje da bi "tada (lider opozicije) Vojislav Koštunica pobedio".

Optužio je aktuelnu opoziciju da želi da preuzme vlast "bez izbora", te dodao da to neće biti moguće.

"Nema novog Majdana u Beogradu, niti će da se desi, niti je moguć i to mogu da vam kažem", kazao je Vučić i dodao da se na vlast u Srbiji može doći samo "kad narod tako kaže".
 

Vučić je odgovarao na novinarska pitanja u Duvaništu kod Smedereva, gde je prisustvovao prikazu oružja i municije koje su građani posle dve tragedije u Srbiji, u kojima je ubijeno 17 osoba, a ranjena 21.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vučić o Lajčaku: "Video je odlučnost Srba"
1

Sastanak u Beogradu

12.05.2023. 14:00

Vučić o Lajčaku: "Video je odlučnost Srba"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je specijalni predstavnik Evropske unije (EU) za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak razgovarao sa Srbima sa Severa Kosova i da se uverio u odlučnost Srba da se suprotstave "teroru" kosovskog premijera Aljbina Kurtija.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
27.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve