Vesti
21.02.2023. 13:26
Beta

Važan sastanak

O čemu će Kurti pričati sa Vučićem u Briselu

1
Izvor: Shutterstock

Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je da na sastanku s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Briselu, neće biti reči o Zajednici opština sa srpskom većinom.

Kurti je prištinskim medijima rekao da od posrednika u dijalogu Kosova i Srbije očekuje da se drži evropskog predloga i da se ne fokusira na, kako je naveo, interese jedne strane.

Dodao je da od sastanka s predsednikom Vučićem, koji će u ponedeljak 27. februara biti održan u Briselu, očekuje da će razgovori biti nastavljeni na osnovu evropskog predloga.

Kurti je rekao da sada ne može da govori o drugim temama, jer to zavisi od posrednika u dijalogu.

"Posle ponedeljka ćemo znati gde smo", rekao je kosovski premijer.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je prošle nedelje da neće ići u Brisel sve dok Aljbin Kurti "ne isporuči" Zajednicu srpskih opština.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Formiranje ZSO: Ćeraćemo se još
Kosovo i Srbija

Kosovo

05.02.2023. 01:00

Formiranje ZSO: Ćeraćemo se još

"Ekspresov“ prošlonedeljni intervju sa Nedžmedinom Spahijuom pokazao je jednu jako važnu stvar na primeru ZSO-a. Iako je za nas reč o Zajednici srpskih opština, a za kosovskog analitičara o Zajednici opština sa srpskom većinom, složili smo se da je njeno formiranje, bez obzira na to kako će je koja strana zvati, neophodno. Da je ona važna zbog Srba koji žive na severu Kosova.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve