Vesti
12.01.2022. 10:08
Tanjug

Budite oprezni

AMSS upozorava: Klizavi putevi i opasnost od poledice

Poledica, sneg na putu
Izvor: Shutterstock

U celoj Srbiji u sredu u šest sati temperatura je bila ispod nule, padavine su uglavnom prestale, a vozače i dalje očekuju pravi zimski uslovi vožnje, saopstio je Auto-moto savez Srbije.

Niske temperature koje su najavljene iz RHMZ-a i jutarnji mraz uslovljavaju pojavu poledice na svim mokrim deonicama, a najopasnije je na mostovima i nadvožnjacima kao i na deonicama duž rečnih tokova, kotlina, klisura i na putnim objektima.

U planinskim predelima došlo je do povećanja visine snežnog pokrivača, pa vožnja u višim predelima centralne, zapadne, istočne i jugoistočne Srbije zahteva dobre zimske gume, a ukoliko naiđete na deonice koje su pokrivene snegom i ledom namotirajte lance.

Prema informacijama Uprave granične policije, dobijenim u 05.15 časova, teretna vozila na izlazu iz zemlje na graničnim prelazima čekaju više sati, a najviše na Horgošu - šest sati.

Na Šidu teretnjaci čekaju pet sati, na Batrovcima četiri, na Kelebiji i Bogojevu po tri sata, a na Bezdaniu jedan sat.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kakva je trenutno situacija na putevima u Srbiji (VIDEO)
Sneg na putu 11.1.2022.

Budite oprezni

11.01.2022. 10:52

Kakva je trenutno situacija na putevima u Srbiji (VIDEO)

Hladna jutra i niske temperature koje su najavljene za utorak ali i za naredne dane stvaraju opasnost od poledice, pa je potrebno potrebno da odstojanje od vozila bude odgovarajuće, saopštio je AMSS.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve