Vesti
23.11.2023. 13:05
Beta

Rasterećenje saobraćaja

Na Novom Beogradu su uvek gužve! Ovo je rešenje (FOTO)

saobraćaj, gužva, kolaps
Izvor: Shutterstock

Broj automobila u saobraćaju u Beogradu prevazišao je kapacitete infrastrukture a svake godine broj vozila u gradu veći je za nekoliko desetina hiljada, izjavio je predsednik Privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić.

On je najavio izgradnju tri kružna toka kod Ušća, koji će se nalaziti u Bulevaru Nikole Tesle, Bulevaru Mihajla Pupina i na prilazu Brankovom mostu.

"Iskustvo nam govori da za kružne tokove ne treba puno vremena da se urade i da se daleko lakše rade nego neke rekonstrukcije ulica", kazao je Šapić na konferenciji za novinare u blizini Ušća.

Precizirao je da će "trougao" kružnih tokova oko Tržnog centra "Ušće" rešiti problem najvećeg čepa koji se stvara na prelasku iz Novog Beograda u stari deo grada. U toku je proširivanje i produženje Bulevara Zorana Đinđića, gde se takođe gradi kružni tok, a predstoji i proširivanje Bulevara Mihajla Pupina. Najvažnija prednost ovog posla jeste potpuno odvojena žuta traka za javni prevoz. 

1
Izvor: Beoinfo

"Za dve-tri godine, kada sve to završimo, mislim da će komunikacija u Novom Beogradu biti daleko lakša i brža. Sa velikim nestrpljenjem iščekujem završetak, naročito ovog dela, jer mislim da će veliki broj automobila sa Novog Beograda prolaziti ovuda ka Brankovom mostu i Zemunu. Ovo će biti izuzetno frekventna saobraćajnica", dodao je Šapić.

On je rekao da će gradnja kružnog toka ispred Brankovog mosta "sačekati" jer je neophodno prvo uraditi denivelaciju saobraćajnice.

1
Izvor: Beoinfo

Šapić je dodao da će izgradnjom kružnog biti oduzet jedan broj parking-mesta, ali "ima prostora da se dobije po jedna traka sa svake strane i da se praktično Zemun spoji sa tri mosta". 

1
Izvor: Beoinfo

Najavio je i gradnju šest novih podzemnih prolaza u gradu.

"Gde god možemo da napravimo podzemni prolaz, napravićemo ga zato što neposredni pešački prelazi dodatno usporavaju saobraćaj", rekao je Šapić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Evo kada će Beograd početi da koristi novu autobusku stanicu
1

Šapić obišao radove

07.11.2023. 14:28

Evo kada će Beograd početi da koristi novu autobusku stanicu

Predsednik privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić obišao je radove na novoj autobuskoj stanici koja se gradi na Novom Beogradu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
06.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve