Vesti
19.11.2022. 09:50
Beta

Ministar Ružić

Da li će učenici koji su maltretirali profesorku biti izbačeni iz škole?

škola
Izvor: Shutterstock

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je da će učenici koji su maltretirali profesorku u Trsteniku biti "nastrože kažnjeni - moguće je i izbacivanje iz škole".

"Statistika koju dobijamo od škola ne pokazuje alarmantno veći porast nasilja. Očigledna je zainteresovanost medija da to stave u prvi plan, i zahvalni smo medijima koji ukazuju na značaj ove teme", rekao je Ružić za Kurir, navodeći da uzrok nasilja ne mora biti u školi.

On je rekao da je svaki nasilni akt poziv da "nešto promenimo u sistemu ako ne valja".

"To je poenta budućeg rada ministarstva prosvete - da se time kontinuirano bavimo i sagledamo normativni okvir po kojem se postupa u ovakvim slučajevima i da vidimo na koji način da utegnemo sistem, uvedemo veći red i oštrije sankcije  ako je potrebno, ali i da podršku koja je dobro osmišljena, ako treba, osnažimo i bolje koordiniramo", rekao je Ružić.

Na pitanje o sprovođenju Zakona o osnovnom sistemu obrazovnja i vaspitanja i da li će biti smena direktora koji ga ne poštuju, Ružić je rekao: "apsolutno".

"Jedna od mera je i smena direktora, ako se utvrdi njegova, odnosno njena odgovornost", rekao je Ružić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Veronauka u školama – pitanje raskola države i crkve
Veronauka

Sekularnost u Srbiji

04.10.2022. 12:05

Veronauka u školama – pitanje raskola države i crkve

Građansko ili veronauka? Jedan od prvih đačkih izbora kada se krene u školu. Sa jedne strane imamo predmet koji se bavi verom i religijom, a sa druge onaj koji se bavi društvom, građanskim obavezama i pravima. Neki roditelji pitaju decu šta bi želeli, neki samovoljno izaberu umesto njih.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
27.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve